miercuri, 15 octombrie 2014

Din sirul turismului ciudat

Ca inca o dovada a faptului ca mai avem de invatat pana cand sa captam atentia turistilor strainii ne dau o lectie de inventivitate. Aproape din orice se poate face ceva util atat timp cat este vointa si nu numai. Luand exemplul turismului ciudat exista o serie de hoteluri care in egala masura cu ineditul iti dau fiori pur si simplu.

Te-ai caza spre exemplu la acel hotel la care poti convietui la propriu cu girafele? In Kenya exista un conac de fapt unde girafele se simt ca la ele acasa si pot fi atat admirate cat si hranite direct de la geamuri. Parca prea ca in natura.

V8 din Germania este un hotel pentru pasionatii de masini. Poate parea ceva usor pueril cand fiecare camera este dotata cu tot ce inseamna automobile; chiar si patul este de asa natura pentru cei care se arata pasionati de acest domeniu. La fel de dragut este si hotelul Dog Bark Park care a fost construit in totalitatea sa dupa tema unui caine beagle. De fapt cladirea in sine este in aceasta forma in primul rand.

Hotelul de gheata este poate singurul care se bifeaza si la noi, ce activeaza numai pe timp de iarna insa se pare ca surprinzator este destul de confortabil si nu mori de frig aici caci de altfel nu s-ar mai permite cazarea la propriu. Ineditul face ca numerosi turisti sa prefere o astfel de locatie.

Mai putin inspirati se pare ca sunt cei care detin Das Park, un asa zis hotel din Austria. De fapt sunt tevi de canal, beton curat care s-au transformat in locuri de cazare, de dormit. Nu pare prea confortabil, nu este insa pentru cei fara casa care adesea dorm in canalizari.

Avem ce-i drept plamanturi ce inca nu au fost exploatate. Asta pentru ca nu stim si nu avem ce sa investim. Un dram de noroc tot ne-a ramas din asta dar mai avem de lucrat in turism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.