duminică, 21 septembrie 2014

Greseli frecvente pe care le facem in cariera

Suntem generatia care traieste intens, mai mult si mai acid tot ceea ce ne inconjoara. Cunoastem succesul inainte de varsta de 30 de ani, chelim si albim inainte de 30 si tocmai de aceea se impune un alt standard pentru generatia tanara. Cu totii isi doresc sa ajunga sus si repede asta insa gresesc si din graba ce caracterizeaza totul.

Din topul greselilor pe care le facem in cariera se numara:

  1. Teama de a spune multe. Ce-i drept unii oameni din intelepciune aleg sa taca de multe ori insa nimeni nu va sti ce e cu tine daca nu spui si intr-o oarecare masura trebuie sa arati ca poti, ca stii, ca ai incredere in tine. 
  2. Petrecerile firmei, un test. Nu iti permiti ca la o petrecere de acest gen sa sari calul caci nu ti-ai dori ca cei din jur sa te cunoasca si dupa o alta fata decat ceea ce stiau pana acum. 
  3. Lipsa de socializare este si ea o problema caci pe langa faptul ca asta te poate impiedica sa ajungi sa la un numitor comun tine si de autoizolarea din punct de vedere social care te afecteaza. 
  4. Intarzii. Stii care poate fi marea diferenta intre tine si un coleg? Un singur minut in care se da un telefon sau un email in plus si care ar putea sa aduca succesul. Asa ca fii punctual in masura in care si tu ti-ai dori sa ai parte de oameni care sa isi respecte programul, daca ai fi seful tau. 
  5. Barfesti. Asa cum altii trateaza colegii asa se trateaza pe sine insa nu trebuie sa ignori si faptul ca barfa se va rasfrange asupra ta. Asa ca de ce sa pierzi si timp si energie pentru asa ceva? 
Cariera este cea la care visam doar ca pentru ca asa ceva avem nevoie de timp dedicat, de energie si nu in ultimul rand de incredere in ceea ce facem. Drumul nu este unul lin insa in egala masura aduce satisfactii. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.