marți, 2 septembrie 2014

Fereste-te de radiatiile calculatorului

In zilele noastre cand parca mai totul depinde de dispozitive mobile, de calculatoare si tot felul de gadget-uri este destul de greu sa nu te bazezi pe ele. Insa ceea ce trebuie sa stim este ca dau dependenta si mai cu seama aduc si un nivel de radiatii ce ar trebui sa il contracaram.

Cum sa te feresti de radiatiile calculatorului. Ideal ar fi sa il folosesti tot mai rar si asta clar isi aduce un plus. Insa nu poti sa faci asta de vreme ce implica poate si munca ta de zi cu zi. Asa ca ceea ce poti sa faci este sa limitezi totul. Un prim pas poate si cel mai simplu este sa plasezi respectivul laptop langa un ventilator.

Continuand acelasi sir se pare ca trebuie sa tinem cont si de modul in care si cei din jur sunt afectati. Pentru ca radiatiile emise vin din toate partile trebuie sa ai grija ca timpul de folosire sa insemne ca respectivul computer sa fie plasat la distanta si de tine si de zonele de circulatie intensa. Ideal ar fi sa nu te apropii mai mult de 80 de cm de ecranul acestuia.

In plus, cu cat este mai vechi cu atat este mai depasit de tehnologia moderna astfel ca un calculator mai vechi va avea mai multe emisii decat unul nou. Asa ca ar trebui sa tii cont si de asta. Oricum un laptop nou are si un grad mai mare de functionalitate.

Ai grija ca in jurul tau sa nu fie si ceva metalic pentru ca acesta sporeste gradul de radiatii ce vor ajunge la tine. Ai grija ca pielea ta sa fie corect igienizata si hidratata caci un efect al emisiilor este si sa ai pielea uscata si in plus afectata. Ori daca si asa iti este greu sa tii cont de toate acestea se pare ca o planta de interior in genul cactusului este cea care ar putea sa preia emisiile deci un avantaj pentru tine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.