miercuri, 3 septembrie 2014

Cum sa iti alegi masina ideala

 In momentul in care ajungi sa iti cumperi o masina trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. Printre primele ar fi cel financiar. Trebuie sa alegi o masina pe care sa ti-o poti permite, atat ca pret de achizitie initial dar trebuie sa tii cont si de cat va consta intretinerea ulterior, ca sa nu ajungi apoi sa ai cheltuieli mai mari decat ti-ai propus.
                Alegerea masinii este influentata mult de varsta. Astfel tinerii prefera desigur masinile sport, aratoase, de putere mare, pe care isi instaleaza si sisteme audio si diverse alte gadgeturi pentru a impresiona, pentru a fi in ton cu moda, pentru satisfactia personala. Odata trecuta aceasta prima etapa a tineretii lucrurile se mai linistesc. Odata ce iti intemeiezi o familie masina sport nu mai are aceeasi atractie ca la inceput, ai nevoie de o masina incapatoare, care sa iti deserveasca nevoile, mai ales daca ai si copii. Vei merge cu masina la cumparaturi, in drumetii cu familia, in vizita la prieteni, cunostinte, in excursii, vacante si ai nevoie de siguranta, confort, spatiu de depozitare mai mult decat viteza si muzica data tare dintr-o masina sport tunata.
                Revenind la buget, daca iti permite, le poti avea pe ambele, masina sport pentru escapade solo, masina de familie pentru rezolvarea necesitatilor casnice, eventual o masina de teren pentru incursiuni mai aventuroase si lista poate continua.
                O alta dilema in privinta achizitionarii unui vehicul nou sau a unuia second-hand, fiecare vine cu avantaje si dezavantaje. O masina noua prezinta mai multa incredere, ti se ofera o garantie, ai intretinere post-vanzare si altele de la caz la caz; dezavantajul ar fi cheltuiala mai mare, fie ca o cumperi “cu banii jos”, fie prin leasing. Intretinerea este de asemenea mai costisitoare, piesele de schimb, schimburile de ulei si mentenanta costa mai mult.

                Daca iti achizitionezi un autoturism second-hand trebuie sa fii atent la vechime, la starea in care se afla si la cum a fost intretinut. Poti cumpara din tara, din afara tarii prin intermediari sau poti merge personal in strainatate sa iti cauti ceva conform dorintelor. Dar la fel trebuie sa fii atent la costuri, la rulaj, la intretinere pentru ca, in ultima instanta, o masina trebuie sa iti serveasca nevoile, nu viceversa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.