marți, 9 septembrie 2014

Cat timp trebuie sa luam anticonceptionale

Contraceptivele sunt cea mai folosita metoda de contraceptie pe care le folosesc femeile. De cele mai multe ori, auzim foarte multe mituri despre acest lucru, cum ca pilulele ingrasa, scad libidoul, este periculos sa intarzii menstruatia sau ca nu pot fi folosite pe termen lung. Sigur, acestea sunt doar cateva mituri inventate care trebuie sa fie demontate oentru ca, in realitate exista mult mai multe.

Pentru ca fiecare femeie se lasa influentata intr-un fel sau altul de ceea ce spun prietenele sau alte persoane despre anticonceptionale insa trebuie sa ne documentam inainte de a baga in seama tot ceea ce se spune.

Pilulele ingrasa?

In primul rand, ma voi lega de acest subiect pentru ca foarte multe femei pun accentul pe kilograme. Ele sunt cele care le ingrijoareaza cel mai mult pe femei si este un subiect care nu este inca lamurit.

Majoritatea femeilor care iau anticonceptionale spun ca s-au ingrasat. Acest lucru este cauzat de catre faptul ca pilulele favorizeaza retentia de apa din corp. Sigur, in primele luni ale administrarii orice femeie poate sa aiba retentie de apa in organism insa acest efect secundar poate fi combatut. Mai exact, femeile care s-au ingrasat din cauza retentiei de apa pot sa mearga la medicul ginecolog care ii va administra un alt medicament cu efect de eliminare a apei din organism. Acest efect apare de obicei la inceputul administrarii pilulelor insa se pierde pe parcursul timpului.

Cat timp trebuie sa luam contraceptivele?

S-a auzit foarte mult cum ca pilulele contraceptive trebuie sa fie administrate nu trebuie sa fie luate pentru o perioada lunga de timp. De fapt, nu exista vreun studiu sau vreun motiv de natura medicala pentru care trebuie sa renuntati la administrarea pilulelor contraceptive. Acestea nu sunt nocive pentru sanatate nici daca sunt administrate o perioada mai lunga de timp. In plus, intreruperea lor contribuie la riscul aparitiei unei sarcini nedorite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.