sâmbătă, 6 septembrie 2014

Beneficiile vinului pentru piele

Vinul este prezent in majoritate in bucataria mediteraneeana, unde la fiecare cina se serveste si un pahar de vin; studiile arata ca oamenii ce urmeaza acest regim traiesc mai mult si au o viata mai sanatoasa.

Vinul a fost dintotdeauna specific petrecerilor, festivalurilor, sarbatoririi de evenimente, si este considerat o bautura sofisticata, fiind in top pe lista preferintelor majoritatii persoanelor pentru celebrarea unei ocazii speciale. Gustul sau unic si delicios, asociat cu efectul de relaxare si stare de bine pe care il ofera face din vin o bautura preferata de marea majoritate.

Vinul este de asemenea asociat cu multe beneficii aduse sanatatii, imbunatateste conditia inimii, previne cancerul, deteriorarea dintilor, si usureaza tusea si raceala. Datorita numeroaselor avantaje pentru sanatate, consumul zilnic de vin a fost incorporat in multe culturi, cu preponderenta in cea europeana.

Vinul si sanatatea pielii – pielea protejeaza organismul de microbi, praf, bacterii si alte elemente potential daunatoare, asadar este foarte important sa o ingrijim si sa o mentinem sanatoasa. Astfel vinul aduce urmatoarele avantaje in acest sens:

  • Este bogat in antioxidanti, protejand astfel celulele pielii; vinul rosu are un continut mai bogat in antioxidanti, prin urmare este mai recomandat in acest sens in detrimentul vinului alb
  • Studiile arata ca antioxidantii continuti de vin imbunatatesc aspectul pielii si reduc semnele imbatranirii. Astfel antioxidantii diminueaza efectele radicalilor liberi care afecteaza si deterioreaza pielea, prevenind aparitia ridurilor. Retelele de polimeri din continut ajuta retinerea colagenului si elastinei in corp, ceea ce da un aspect mai tanar pielii si implicit corpului.
  • Conform unui studiu realizat in anul 2005, in momentul in care vinul a fost aplicat extern in timpul unei testari pe un animal de laborator, ulterior acesta fiind expus unei cantitati marite de radiatii ultraviolete, vinul s-a comportat ca un veritabil scut. Astfel poate ajuta la prevenirea dezvoltarii cancerului de piele. Nu s-a dovedit stiintific faptul ca ar avea aceleasi rezultate si la oameni, insa s-a conchis ca se comporta ca un protector impotriva razelor ultraviolete
  • Conform altor studii, o substanta continuta in vin – resveratrol – utilizata pe perioada unei luni a redus in proportie de peste 50 procente acneea la subiectii participanti la studiu, datorita faptului ca reduce inflamatia si previne stricaciunile aduse pielii de radicalii liberi.
  • De asemenea vinul este foarte bun pentru pielea uscata, restaureaza si hidrateaza pielea, pastrand-o moale si tonifiata. Poate fi aplicat direct pe piele in diverse solutii si combinatii, comportandu-se de asemenea si ca un bun exfoliant.
Toate aceste beneficii au facut ca vinul sa fie foarte mult folosit in centre de tratament dermatologic si in centre de spa. Este recomandat consumul unui pahar de vin pe zi, insa trebuie sa avem grija la excese si sa ne bucuram de beneficiile vinului printr-un consum moderat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.