vineri, 8 august 2014

Viitorul in medicina, pilula Pillcam

Pentru ca mai toate domeniile in ultimul timp se aliniaza cand vine vorba de tehnologia moderna si trecerea la un alt nivel din acest punct de vedere medicina este printre acele domenii care pune un mare accent pe in astfel de sistem. Pentru ca avem nevoie de aspecte moderne care nu numai sa depisteze mai repede bolile insa si sa le trateze Pillcam se doreste a fi un prim pas in acest fel.

Se numeste Pillcam si este asa cum si numele ii sugereaza o pastila cu camera incorporanta. Aceasta inventie se pare ca va ajuta cand va fi necesara o scanare din interior a organelor umane. Medicii spun ca desi se poate folosi prin intestin sau prin gat acel echipament care sa contina o camera si in functie de nevoie se apeleaza la o analiza de asa natura totul este un chip pentru pacient. In plus nici nu se poate acoperi 100% scanarea interna deci Pillcam va usura totul.

Fara sa mai fie nevoie de o radiografie, de analize, de cine stie ce metode care sa analizeze totul din interior Pillcam se va inghiti ca si orice alta pastila. Menirea ei este sa fotografieze cadre din corpul uman. Mai exact va fi capabila sa fotografieze cate 18 cadre pe secunda. Urmeaza aceeasi traiectorie a unei pastile banale pana la urma, pana in tract si de-a lungul "calatoriei" sale va imortaliza cadre pe care doctorii nu au cum sa le aiba fara o interventie clara.

Echipamentul de asa natura se completeaza cu o curea menita sa stocheze toate fotografiile ce se realizeaza. Ce-i drept acest proces poate dura pana la ore intregi insa rezultatul este cel asteptat. Nu se cunosc detalii despre compozitia pastilei si cum va fi "primita" de organism insa sansele sunt mari ca o astfel de metoda sa devina parte din modalitatea de diagnosticare in viitor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.