joi, 7 august 2014

Spoturi LED sau halogene

Lumina spoturilor furnizeaza un efect placut asupra decorului; ii ofera viata. Daca iti doresti sa traiesti intr-o “casa verde”, ar trebui sa cauti spoturi cu LED, in loc de vechile spoturi halogen. LED-urile, sau diodele care emit lumina, sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator, mai eficiente asupra costului si mai moderne decat cele halogene. Desi costul initial a instalarii LED-urilor este mai mare decat a celorlalte tipuri, iti poate salva foarte mult din energia electrica, fapt ce se observa si in facturile lunare.  Astazi, sa traiesti “verde” este la moda. Sa inlocuiesti casa cu LED-uri, mai ales energia mare, folosind lumina spoturilor este o idee buna. Apeland la spoturi LED, nu numai ca faci o economie, dar salvezi si Pamantul.

Ce sunt spoturile LED


Pentru a fi simplu, spoturile LED sunt proiectoare echipate cu LED-uri. Proiectoarele produc o raza de lumina concentrata si controlabila pentru a ilumina o zona specifica. Datorita efectului concentrat, reflectoarele pot proiecta raze de lumini cu intensitate mare pe o distanta lunga. Cand produci o iluminare interioara, spoturile nu sunt bune doar pentru iluminare, ci si pentru schimbarea starii de spirit. In timp ce spoturile iti ofera o raza de lumina mai mare, sunt bune pentru a produce un punct de concentrare, cum ar fi adaugarea unui efect dramatic de decor si scotand in evidenta o textura. Facandu-ti lucrarea de arta favorita sa straluceasca este usor cu ajutorul luminii spoturilor, datorita razelor de lumina directionale. Nuanta si intensitatea pot fi usor controlate de un numar de lumini sau diferite puteri ale luminii. Cu un design aratos, cu spoturi magicled, locul tau va avea mai multe dimensiuni si iti va imbunatati starea de spirit. Cateodata spoturile sunt ele insasi o lucrare de arta.

De ce sunt spoturile LED mai bune decat cele halogene


Diodele ce emit lumina sunt o tehologie oarecum noua a luminii. LED-urile sunt semiconductori in stare solida ce ofera energie a luminii unde exista electricitate care sa treaca prin el. Spre deosebire de lampile traditionale ce folosesc filamente, diodele ce emit lumina produc lumina prin miscarea electronica. De aceea spoturile LED salveaza mai multa energie si sunt mai eficiente in cost.

Pe langa acest lucru, LED-urile sunt o alegere inteligenta si pentru ca nu contin mercur si polueaza.Poti sa le atingi luminozitatea maxima mai repede decat fluorescentele. Mai mult decat atat, comparandu-le cu lampile halogene, aceasta noua tehnologie te previne sa absorbi prea multa radiatie UV reducand mai mult de 70% din emiterea UV. Capacitatea mare de a le controla le face dispozitive reglabile; spoturile LED din zilele noastre pot inlocui in totalitate vechile spoturi cu halogen nu numai acasa, dar si in gradina sau in garaj.

Daca iti doresti sa profiti de oportunitatea de a economisi energie electrica si in acelasi timp bani, dar si daca iti dorestoi sa te folosesti de o noua generatie de lumina, iti recomand sa iti echipezi casa, dar si exteriorul acesteia cu spoturi cu LED.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.