duminică, 24 august 2014

Un dus rece

Dusul rece sau alternativ cu cel clasic este mai benefic decat crezi. Nu degeaba se spune ca este o forma de terapie, spre exemplu sa stimulezi prin sauna, sa alegi un dus rece complet si mai apoi sa revii la starea initiala cu un dus clasic si cu o temperatura optima. Nu este o forma extrema ci una care sa stimuleze din varii puncte de vedere.

Tinand cont de beneficiile pe care le poti avea din dusul rece tine cont de:

  1. Sporeste imunitatea. Intr-o forma de leac babsesc spre exemplu sa te expui la frig inseamna sa te calesti pentru ca prin reactia de tremurat, logica si normala pana la urma, se activeaza starea autoimuna a organismului. Asa ca pe principiul supune-te putin cate putin unui stimul vei deveni imun la acesta. 
  2. Piele frumoasa. Fie ca esti barbat, fie ca esti femeie ai nevoie de o piele sanatoasa. Ceea ce prea putini stiu este ca dusul rece este indicat ca o forma de terapie din acest punct de vedere. Apa rece stimuleaza celulele sa se hidrateze si in plus inchide porii, pentru ca acestia sa nu fie expusi la varii factori ce ar putea sa ii inflameze si sa duca la probleme vizibile. 
  3. Stimul pentru sanatate. Apa rece este cea care stimuleaza si cand vine vorba de eliminarea toxinelor. 
  4. Terapie pentru slabire. Pare greu de crezut insa intr-o combinatie cu alte metode un dus rece este cel care ajuta la arderea caloriilor in mod mai rapid decat in alte situatii. Stimularea de a se reveni la o temperatura normala face ca arderile sa fie mai rapide. 
  5. Durerile fizice, febra musculara se amelioreaza de asemenea sub presiunea de apa rece. 
Una peste alta se pare ca dusul rece este mai avantajos decat se crede doar ca prea putini renunta la confort pentru asta. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.