miercuri, 20 august 2014

Drumurile noastre toate..

Ora de vara este mai mult decat un inconvenient general, este de asemenea si o perioada de timp foarte periculoasa pentru a te regasi pe drumuri cu masina. Perioada de ajustare a timpului ce urmeaza dupa anotimpul primavara schimba numarul cazurilor de accidente prin faptul ca il creste cu pana la 17% mai mult decat in timpul obisnuit.

Urmatoarea saptamana de dupa ce este data ora de vara, dupa ce oamenii se obisnuiesc cu aceasta, de obicei se afiseaza o scadere ulterioara a numarului accidentelor, mai mult datorita perioadelor mari de lumina pe timp de zi.

De vreme ce este de inteles de ce vedem atat de multe accidente atunci cand pierdem o ora de somn, o crestere a numarului accidentelor din trafic survenite in cadrul perioadei de timp care se schimba pe timp de toamna, a fost raportata. Asta se intampla deoarece multa lume prefera sa-si petreaca timpul suplimentar iesind cu prietenii sau implicandu-se in activitati de care sunt pasionati, inclusiv consumul de alcool.

Blocajele din trafic au fost invinovatite de atatea ori in cazul producerii de accidente serioase pe drumurile de pretutindeni, insa se pare ca pana si cel mai aglomerat si ingrozitor trafic din cate exista poate fi facut sa functioneze cat mai lin si mai fara probleme daca oamenii ar mentine o limita de viteza constanta. Problema se pare insa a consta in faptul ca nu putem face asa ceva, sau nu vrem. Cercetatorii au descoperit faptul ca si o singura persoana care ar apasa prea brusc pe frane poate avea un efect devastator in traficul ce il inconjoara.

Chiar si pe strazile mai putin aglomerate, este nevoie doar de cateva minute pentru ca traficul sa se schimbe complet in spatele cuiva care a calcat deodata franele pentru a lasa pe altul sa i-o ia inainte. Oprirea se face de obicei dupa cateva minute  dupa franare, dupa ce persoana care a cauzat problema in prima instanta, a mers pe calea sa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.