miercuri, 30 iulie 2014

Ciudat, dar adevarat- ce nu stii despre luna plina

Se spune ca in perioade de luna plina nu poti dormi si ai un somn mai putin odihnitor. Poate ca nu este intamplatoare aceasta situatie. Descopera mai multe despre luna plina:

  • Unii au supersitia de a arata luna plina cu degetul caci asta iti va aduce ghinion timp de o saptamana. 
  • Altii cred ca daca vezi luna plina peste umarul drept ai noroc. Nu acelasi lucru se poate spune despre situatia inversa. 
  • In Asia sa privesti luna plina nu este o placere sau un gest romantic ci ceea ce iti poate prelungi boala la propriu. 
  • Certurile pe timp de luna plina au sanse sa se repete cred unii.
  • Hotul se prinde a treia zi de luna plina. Nu stim daca aceasta vorba din strabuni inseamna un miracol ca in povesti. 
  • Dar cand vine vorba de cultivarea pamantului se crede ca perioada cea mai buna care sa aduca mai multe sanse de a avea o recolta bogata inseamna tot pe timp de luna plina. 
  • Femeile au sanse de a perpetua specia in perioade de luna plina. 
Si ca o alta demonstratie a faptului ca inca mai avem traditii fetele necesatorite fac "testul" lunii pentru a afla cand le este timpul de casatorie. Daca privesc luna prin batista de matase si aceasta se arata dublata inseamna  ca mai au un an de asteptat pana la nunta. Ramane insa sa aiba si cu cine. 

In alte parti se crede ca luna plina este si momentul in care se prevesteste vremea. Ceata din jurul astrului indica vreme rea in timp ce o culoare mai rosiatica inseamna o perioada vantoasa. Din fericire avem experti si stiinta care sa dezbata astfel de probleme si nu ne mai bazma pe probabilitati de acest gen. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.