vineri, 1 august 2014

Dincolo de prima impresie

Aparent un lucru banal, aparent doar o fotografie sau un selfie daca e sa urmezi trendurile actuale fotografia cu chipul unei persoane poate spune multe si despre cel in cauza insa si despre modul in care se prea poate ca fiecare dintre noi sa interpreteze anumite trasaturi.

De dincolo de prima impresie fotografia unei persoane este un proces complex de interpretari psihologice. Se formeaza anumite judecati sociale cu o astfel de baza, tinandu-se cont de latimea sprancenelor, de liniile fetei si practic de orice caracteristica a unei persoane.

Studiile arata ca pe baza unor astfel de aspecte ne facem si o prima impresie. Cu alte cuvinte nu este necesar sa intalnesti o persoana pentru a emite anumite judecati personale cu privire la aceasta. Intr-o lume in care se pune tot mai adesea accent pe online si pe social din acest punct de vedere selfie-urile si fotografiile de profil sunt relevante pentru ce parere isi vor face unii sau altii despre tine.

Specialistii spun ca exista un set de 3 mari aspecte pe care creierul uman le proceseaza in aceast context. In prima faza va fi impactul cand percepem in ce masura o persoana are sau nu un grad de accesibilitate care sa favorizeze oarece relatie interumana sau nu. Pasul doi tine de influenta, de modul in care interpretam ca o persoana anume poate sau nu sa fie cel care ofera un sfat bun sau chiar sa raneasca. Nu in cele din urma tine si de tinerete-atractivitate, cu alte cuvinte daca vedem persoana in cauza ca un posibil inamic/rival sau poate un posibil prieten.

Chiar daca aparent pare greu de crezut in spatele unei fotografii ce o privesti sta mereu o analiza profunda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.