vineri, 27 iunie 2014

Munca in picioare- ce solutii moderne exista

Intreaba pe cel care munceste din fata unui calculator cum se simte stand pe scaun ore intregi. Iti va raspunde ca are nevoie mereu sa gaseasca trucuri care sa il tina mai activ si mai receptiv. Nici la polul opus lucrurile nu sunt chiar fericire insa cu alternanta celor doua  moduri se gaseste solutia pentru ca starea de sanatate sa fie cea optima pentru munca de zi cu zi, la cote eficiente desigur.

Angajatorii au nevoie de angajati competenti insa dincolo de ceea ce pot face mediul de lucru este cel care defineste in ce masura isi pot duce munca pana la capat. Specialistii spun ca statul pe scaun ore intregi incetineste ritmul. Circulatia are si ea de suferit si nu in cele din urma intervine o stare de lene si de pasivitate. In schimb statul in picioare este cel care te mentine mai activ, coloana are si ea un mare plus prin pozitia adoptata. Toate acestea au facut ca angajatorii sa adopte acest stil.

Cu marturisirea faptului ca statul in picioare este mai benefic si ajuta angajatii sa fie mai concentrati cei din lumea magazinelor online spre exemplu au inceput deja sa imbratiseze acest trend. Cum investitia este una foarte mica multi prefera sa urmeze acest drum. Mesele speciale pentru a putea folosi calculatorul sau laptopul la inaltime sunt ieftine si practice.

Cu toate acestea se recomanda si o alternanta intre cele doua pozitii. Asta pentru ca este foarte usor sa cazi in extreme. Nu vei putea rezista un program intreg stand in picioare insa nici stand pe scaun nu este tocmai placut caci ritmul mai lent pe care inima ta tinde sa o aiba iti da o stare de somnolenta. Asta au inteles-o si cei care prefera ca mare parte a timpul sa o petreaca facand miscare in birou pe cat de mult posibil. Si daca asta aduce si un plus pentru greutate caci la fiecare 4 ore de stat in picioare ardem in jur de 200 de calorii atunci putem combate efectele neplacute ale erei moderne, ale vietii sedentare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.