marți, 10 iunie 2014

Ce te imbatraneste

In timp ce Romania trece printr-o perioada de criza de natalitate ne intrebam de ce suntem in pragul in care cuplurile nu mai sunt atat de dornice sa faca copii. Dar sa luam substratul problemei si anume de ce suntem din ce in ce mai imbatraniti. Asta se intampla pe fondul unor activitati ce dauneaza.

Din lista acelor obiceiuri care te imbatranesc se numara:

  • Ora tarzie la care te culci. Da, suna babeste sa spui ca trebuie sa dormi devreme insa asta ajuta organismul sa se refaca si sa aiba mai multa energie. Insa de dragul vremurilor care obisnuiai sa chefuiesti ajungi sa iti prelungesti timpul activ. 
  • Slabiciunea pentru dulciuri. Excesul de zahar este ca un soc pentru organism. Dar dincolo de modul in care functioneaza organismul tau sa nu uitam ca dulciurile sunt cele care iti rideaza fata. Vei avea un aspect obosit si nu  va fi de mirare ca iti lipseste fermitatea. 
  • Stresul si nemultumirea. Daca nu este vorba de stresul cotidian atunci intervine nemultumirea cand nu iti permiti dupa un sezon de munca sa mergi intr-un concediu. Si cand vine vorba de stres acesta este deja o aparitie celebra in lumea moderna. 
  • Lipsa de sport. Se stie ca daca nu iti intretii corpul acesta nu are cum sa functioneze la un ritm normal. Asa se face ca din lispa de sport te ingrasi si pari parca mai obosit. 
Romanii nu au mai prea facut copii. Inregistram cote atat de scazute incat se pune problema unui program de stimulare. Printre altele insa si modul in care ne traim viata insa cine sa educe in acest sens?! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.