luni, 19 mai 2014

Reguli de buna purtare la restaurant

Credem ca stim cum sa ne purtam in societate insa mici detalii fac o mare diferenta. Cand mergi la un restaurant unde se tine cont mai mult ca oricand la eticheta si prezentare ar trebui sa ai in vedere totul, de la modul in care te imbraci si pana la ccea ce comanzi si cum faci asta.

Iata cateva lucruri pe care sa le stii despre bunele maniere intr-un local:

  • In primul rand lucrurile personale nu stau pe masa. Asta inseamna fie portofel fie geanta doamnei. 
  • Servetelul se foloseste. In poala in timp ce mananci, pe scaun daca te vei ridica de la masa si in stanga farfuriei dupa ce termini masa. 
  • Tacamul trebuie sa fie pe farfurie dupa ce ai terminat de mancat. Exista si aici o teorie conform careia cu ajutorul acestora pozitia aleasa pentru a sta pe vesela sa indice daca ti-a placut mancarea, daca a fost sau nu pe gustul tau. Nu lasa tacamul imprastiat pe masa pentru a fi "cules" de chelner. 
  • Nu striga dupa personal. Chelnerul este mereu atent si prin priviri poti sa il chemi insa si cand se intampla sa nu poti sa faci asta degetul aratator ridicat este suficient cat sa iti faci simtita prezenta si nevoia. 
  • Daca vei consuma carne nu te avanta sa o tai pe toata.
  • Elegant este sa ai si grija de modul in care te imbraci si cum te integrezi intr-un local. Cum nu este potrivit sa te imbraci la costum cand mergi la gratar intr-un restaurant elegant nu vii imbracat sport. 
Si nu in cele din urma se pune pret si pe amabilitatea ta de a lasa un bacsis care desi nu este obligatoriu se cere. Stiai ca in unele localuri ospatarii sunt platiti partial dupa bacsicul pe care il primesc? Elegant va fi sa nu uiti de acesta. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.