marți, 20 mai 2014

Apeleaza la contabilul potrivit

Multi antreprenori ce-si lanseaza propriile afaceri incep purtand insigna de contabili si facandu-si propriile taxe, in plus trebuie sa-si faca aproape tot altceva in afacere. Devine mai usor pentru un laic sa-si pastreze finantele afacerii cu un software simplu de contabil, cum ar fi QuickBooks, Quicken si Microsoft Office Small Business Accounting. Dar vine o vreme, intr-o intreprindere in crestere, cand trebuie sa inmanezi responsabilitatile pentru taxe, contabilitate si restul functiilor financiare unor specialist.0

Contabilul potrivit poate ajuta o afacere nu numai cu intoarcerea taxei, dar cu planuire pe termini lung a taxelor, planuire a afacere, retea, chiar si planuirea taxelor personale, daca esti detinatorul major al afacerii.

Alegerea contabilului potrivit


Multe afaceri mici nu au volumul tranzactiilor financiare ce necesita angajarea unui contabil full-time, sau chiar part-time. De aceea este bine sa angajezi o firma de contabilitate pe o baza de consultatie pentru orice afacere in crestere. Firma poate costa mai putin decat salariu si beneficiile unui angajat full-time si in acelasi timp, veti putea primi un nivel mai mare de sfaturi de la o firma de contabil. Chiar si cu ultimul si cel mai bun software de contabilitate, cea mai buna modalitate este insa angajarea unei firme de contabilitate.

O firma de contabilitate de multe ori se ocupa de urmatoarele functii de contabilitate :

Fiecare companie este diferita, iar un detonator de afacere ar putea sa se extinda scopul de a munci incluzand inregistrarea tranzactiilor, dar de multe ori aceste lucruri sunt responsabilitatile unui contabil intern, fiindca nu este profitabil pentru o firma sa realizeze acest lucru.

O firma de contabilitate va oferi un program de tarif orar, ar putea fi diferite tarife pentru diferite functii de contabilitate, depinzand de nivelul de complexitate si cine din firma de contabilitate se ocupa de aceasta activitate.

Dupa ce ai determinat daca vei angaja o firma de contabilitate sau un contabil intern, va trebui sa iti dai seama ce calificari ar trebui sa aiba contabilul inainte de a incepe cautarea. Un contabil certificat ar putea sa fie exact ceea ce ai nevoie pentru a te ocupa de declaratiile financiare ale afacerii, analiza si contabilitate. Cu toate acestea, cand vine vorba de consultant fiscal, detinatorii de afacere de multe ori cauta contabili certificati si licentiati.


In afara de certificate, ar trebui sa cautati un tip de expertiza in industrie sau similara industriei. Aria de contabili si firme din care ai de ales este foarte mare, de la practicanti individuali, pana la firme nationale, marchize. Unii detinatori de afaceri se simt mai confortabili angajand o firma mai mare cu un brand mai cunoscut. Dar pe langa acest lucru, va trebui sa stiti ce va face confortabili ca lideri ai afacerii. De multe ori te poti simti mai usurat lucrand cu un partener intr-o firma mai mica. Trebuie sa fiti constienti ca firmele mai mari ofera firmele mai mici, altor firme de contabilitate de asemenea mai mici, asa ca asigurati-va ca intrebati cine se va ocupa de afacerea voastra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.