joi, 15 mai 2014

Depresia, problema mondiala

Organizatia Mondiala a Sanatatii noteaza ca cele 3 cauze de deces in randul tinerilor sunt accidentele, SIDA din randul bolilor si nu in ultimul rand depresia. O problema grava ce se raspandeste in randul tinerilor. O a treia cauza de mortalitate in randul adolescentilor.

Avand in vedere ca pragul de adolescenta este cel critic pentru formarea lor ca adulti acum este perioada in care dezvolta tot felul de stari personale si in functie de fiecare caz in parte, mediul social in care traiesc, predispozitia de a fi depresiv creste.

Depresia se manifesta in varii feluri insa de cele mai multe ori se confunda cu starile rebele specifice varstei. Se crede ca aceasta categorie de persoane sunt nemultumite si revoltate mai mereu, se pune accent pe o dificultate de comunicare intre adulti si adolescenti si avand in vedere ca inca exista o fragilitate in a constientiza viata asa cum este si riscul la adevarata valoare tinerii tind sa mearga spre drumul sumbru al depresiei.

Pentru aceasta clasa de persoane depresia este o problema mondiala se pare. S-au inregistrat cel putin pe anul 2013 mai multe sinucideri decat decese din cauza unor accidente. Este cert faptul ca aceasta boala trebuie tratata cu mai mare seriozitate si atentie. Este clar ca in lumea moderna aceasta stare negativa este din ce in ce mai intalnita si trebuie considerata cu risc de mortalitate mai ales cand nu este identificata si tratata ca atare, chiar si in orice stadiu de evolutie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.