marți, 13 mai 2014

Ce viseaza animalele

Cine are un animal de companie si este atent la somnul acestuia isi da seama ca prin somn cainele sau pisica da din labe de zici ca fuge. Scoate sunete si de multe ori ai impresia ca este somnambul. Nimic anormal se pare caci si animalele viseaza.

Ce viseaza animalele

Greu de spus intr-o oarecare masura insa cert este ca animalele sunt inca o data pe aceeasi lungime de unda cu oamenii. Viseaza tot felul de lucruri insa in principal activitatea de peste zi. E ca si cand ele retraiesc totul asa cum s-a intamplat sau similar cu timpul petrecut peste zi.
Visele si starea de veghe se observa la mai toate vietuitoarele doar ca studiile de pana acum au aratat ca numai sobolanii sunt cei care chiar viseaza realitatea, in creierul lor fiind vizibila activitatea ca si atunci cand alearga prin labirint. Inca nu se stie sigur daca fiecare animal in parte are aceeasi activitate in timpul somnului, daca pisica viseaza soareci si cainele joaca din parc. 

Dar studiile pana la aceasta ora releva cert faptul ca o pisica spre exemplu are aceleasi reactii ca si cand ar trai timpul real de joaca, cu miscari ale capului ca si cand ar reactiona la stimuli. Si acelasi lucru se poate spune si despre caini. Astfel de comportamente scot in evidenta ca inteligenta canina si felina este mai departe de ceea ce credeam; cu abilitatea de a-si aminti fragmente complexe din timpul zilei, avand vise complexe animalele au si ele placerea somnului dar mai ales placerea viselor. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.