joi, 1 mai 2014

Invatand despre religie in stil copilaresc

Prin joaca cei mici pot invata mai usor. Prind mai repede, deslusesc mai usor si atrasi de stilul ludic invata ceea ce trebuie pentru varsta lor. Iar cand vine vorba de religie, de istoria omenirii pana la urma seria de
povestiri crestine pentru copii  este modalitatea cea mai usoara de a-i face sa inteleaga subiectul.

Povesti cu talc 


Se spune ca puterea exemplului este cea care demonstreaza cel mai bine o situatie. Asa se face ca parinii gasesc mai de cuviinta sa explice celor mici povestile religioase prin metode educationale. Aratand celor mici ce se poate intampla intr-o situatie, ce necazuri apar si asa mai departe vor deprinde din punct de vedere psihologic cum sa faca diferenta intre bine si rau.

Asa cum vei gasi si pe www.librariamaranatha.ro optiunile sunt diverse. In functie de fiecare categorie de varsta se poate alege acea povestioara ce se intelege asa cum trebuie. Daca vorbim deja de categoria celor de varsta incepand cu 12 ani chiar si o biblie pentru copii este o modalitate prin care acestia sa poata invata mai multe despre religie si partea spirituala. Bibilia pentru copii este realizata de asa maniera incat orice copil sa invete din ea. Cu un text redefinit pe intelesul lor, cuvinte usoare, accesibile, o astfel de carte de capatai pentru cei credinciosi  pana la urma vine intr-o forma atractiva pentru copii.

Mai important decat am putea crede viata spirituala este cea care face o mare diferenta intre valorile vietii. Ce conteaza de fapt este sa cultivam binele si sa apreciem oamenii, sa descoperim ceva bun in toate si sa ne dam seama ca orice decizie pe care o vom lua poate plana foarte greu pe termen lung. Mai ales pentru copii care nu pot distinge cu adevarat care este riscul real al unui caz, pentru aceste suflete inocente ce inca au de invatat despre aceste valori astfel de povesti sunt cu un substrat important in dezvoltarea lor.

Este o vorba care spune ca "omul cat traieste invata". In acest sens daca este de la sine inteles ca cei mici au multe de invatat despre viata si mai ales despre partea spirituala a vietii nici cei mari nu sunt mai departe de asta. Pentru ca tindem sa uitam de noi in rutina de zi cu zi si cu fiecare episod din viata noastra ne indepartam de ceea ce conteaza cu adevarat, de a ramane cu sufletul curat.

Cartile cu povesti sunt mereu apreciate. In sufletul oamenilor mari va fi mereu un suflet de copil. Apreciem povestile frumoase si peripetiile, acea intriga care ne tine captivati, apreciem cand avem ceva de invatat din toate. Si cartile cu povestiri crestine tocmai asta vor aduce.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.