luni, 5 mai 2014

Despre casnicii si sanatate

Pe cat de ciudat ti se pare unii isi motiveaza cererea de casatorie cu faptul ca prietenii fac in ultimul timp acelasi lucru. E spiritul ala de turma care te trimite in aceeasi directie caci altfel nu esti in rand cu lumea. Ori cand esti si ultimul din acest sir este de la sine inteles ca te si vezi constrans de situatie. Daca motivarea vine din astfel de aspecte exista si o alta latura a povestii, ce tine de sanatatea partenerilor.

Daca e sa gandim egoist atunci cu siguranta tot la noi ne vom gandi pentru ca din ideea de a  nu imbatrani singuri ne alegem pe acel cineva care sa ne fie alaturi. Conteaza si asta pentru ca totul se imparte la doi; asta spune si cercetatorii care au descoperit si o alta influenta a casatoriei in viata si starea de sanatate a unei persoane. Intr-o oarecare masura se credea ca exista si un plus de stres pentru oamenii casatoriti care din cicaleala si certurile cu partenerul ajung sa isi distruga sanatatea.

Concret, legatura dintre casatorie si sanatate este de un procent de 5% a riscului ce scade cand vine vorba de problemele cu inima. Cei casatoriti au pe sot sau sotie care in egala masura sa se preocupe de sanatatea celui de langa astfel ca in multe cazuri vor fi protejati de rau cand vor preveni totul sau vor actiona inca de la primele semne.

Mai mult decat atat, cercetatorii admit ca pana la urma o mare legatura se face cu partenerul in sine. Cu un partner loial si de incredere, intr-o casnicie fericita si fara repros este ceea ce toata lumea si-ar dori. Asta se pare ca va contribui de asemenea la starea de sanatate si pe termen lung.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.