marți, 1 aprilie 2014

Ziua farselor, ziua superstitiilor

Romanii nu sunt numai buni la distractii ci si intrec masura cand vine vorba de superstitii. Daca 1 aprilie este ziua de pacaleli in egala masura se tine cont si de faptul ca in functie de ceea ce se va intampla va exista o serie de aspecte favorabile sau nu pe viitor. Pana la urma este si inceput de luna, deci se explica faptul ca asa inceput, asa continuare.

Daca nu te vei arata incantat sau cel putin sa accepti totul cu zambete este clar ca vei fi urmarit de ghinion. Traditia spune ca cel care primeste o farsa nu ar trebui sa se supere; tocmai de aceea este o zi dedicata pacalelilor.

Pentru cei care isi doresc sa faca farse totul ar trebui sa se intample in prima parte a zilei. Ce trece de miezul zilei inseamna ghinion pentru farsuitor. Pe principiul pacaliciul pacalit nu sapa groapa altuia caci vei cadea chiar tu in ea.

Desi pare hilar si inca de la bun inceput un motiv sa te amuzi se spune ca cei care se nasc pe 1 aprilie, nu, nu vor fi pacaliti pentru totdeauna, ci vor fi oameni norocosi in viata. Dar nu putem avea de toate in viata astfel ca aceste persoane sunt norocoase cand vine vorba de afaceri insa nu vor avea succes la jocuri de noroc.

Cat despre casatoriile planificate pentru 1 aprilie se crede ca un astfel de mariaj este sortit esecului si mai mult decat atat poate fi cel in care femeia conduce. Din orgoliu masculin barbatii vor evita un astfel de mariaj si o astfel de data. Nu de alta dar cand se doresc casatoriti isi doresc sa fie ceva cu adevarat, nu o pacaleala.

Si daca se crede si varianta ca barbatii pacaliti de femei ajung sa le ia de neveste incearca-ti norocul. Cel putin sa ai un motiv de ras este de ajuns cat sa iti doresti sa pui la cale o farsa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.