vineri, 28 martie 2014

4 motive sa fii ingrijorat pentru ca stai prea mult pe scaun

Fiecare zi de munca este o rutina. Chiar daca nu vei avea aceeasi parere, chiar daca vei considera ca fiecare zi este o alta poveste pentru ca stai pe scaun foarte mult rutina din acest punct de vedere isi spune un cuvant greu. Este comod insa doar aparent; daca stand in picioare durerea este absolut prezenta insa stand pe scaun durerea vine cu efecte pe termen lung si cu neplacute efecte.

4 motive sa fii ingrijorat ca stai prea mult pe scaun se leaga de starea de sanatate ce iti va fi afectata. In primul rand iti cresti riscul de diabet. Obezitatea nu este nici ea departe si asta pentru ca organismul tinde sa fie mai lenes, astfel ca grasimea se va depune mai facil. La asta se adauga:


  • Speranta de viata. Studiile arata ca femeile care petrec mai mult de 6 ore pe zi in fiecare zi au cu 40% sanse sa moara mai repede. Cu toate acestea in cazul barbatilor procentul este de doar 16%. Si daca mai pui in calcul faptul ca privitul la televizor nu este nici el benefic cu fiecare ora petrecuta de asa natura iti scurtezi viata cu 22 de minute. Pe principiul "risipim ani si la sfarsit cersim clipe" cu siguranta ca fiecare secunda conteaza si trebuie sa o pretuiesti. 
  • Riscul de atac de cord. Pentru ca miscarea nu face parte din viata celor care vrand nevrad sunt tintuiti pe scaun exista un mare risc de a face atac de cord, cu 54% sanse fata de cei care au un echilibru din acest punct de vedere. 
  • Miscarea este indicata pentru o viata sanatoasa. Un ultim studiu arata ca cel putin 30 de minute de efort pot tine la distanta cancerul.
  • Silueta, o problema. In special pentru femei asta devine o problema. Grasimile se depun mai usor astfel ca din nou statul pe scaun nu aduce efecte placute. 
Si daca astfel stau lucrurile pentru ca munca de zi cu zi asta inseamna cel putin avem nevoie de pauze dese pentru a compensa cu miscare. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.