vineri, 11 aprilie 2014

Toleranta in societatea libera de alegere

Alegem sa ne casatorim si apoi sa divortam. Suntem liberi sa credem ce dorim, sa ne schimbam optiunile politice, sa fim rebeli sau roboti ai societatii. Alegem cum ne place si la fel de liberi suntem si cand vine vorba sa ne schimbam optiunile. Alegem insa sa fim toleranti cand vine vorba de cuplurile de acelasi sex care isi doresc oficializarea relatiei?

In Italia se intampla un caz fara precendent. Doi cetatenti ce in 2012 s-au casatorit la New York au cerut recunoasterea casatoriei lor. Desi sunt voci care condamna asta judecatorii au ajuns la concluzia ca registrele civile nu pot inregistra ca si in cazul altor cupluri statutul de casatorit exista si variante mai extinse din acest punct de vedere. Pe scurt si practic se pare ca italienii au recunoscut in cele din urma prin intermediul judecatoriei statutul de casatoriti desi sunt gay si in mod oficial italienii nu recunosc astfel de casatorii. 

Suntem toleranti la asa ceva? Pana la urma nu avem ce face pentru ca unde-i lege nu-i tocmeala. Si sa ne gandim si la partea ca suntem liberi sa facem ce si cum dorim pana la un punct in caream putea leza drepturile si libertatile celor din jur. Cu ce ar putea deranja astfel de cupluri? Ca incearca sa fie o familie? Sunt oameni care isi doresc si copii, oameni care in ciuda aparentelor nu isi doresc sa fie exibitionisti ci normali in viata pe care au ales-o. 

Alegem sa fim toleranti sau ne vom lasa la mana legilor. In ritmul in care se petrec lucrurile ajungem sa facem parte din tarile celor care au ales deja sa ofere toate drepturile si cuplurilor gay. Alegem astfel sa redefinim valorile si societatea. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.