marți, 15 aprilie 2014

Cum te schimba lumea de socializare online

Sa fii prezent online este un trend din ce in ce mai accentuat. Nu ne mai vizualizam viata fara accesul si prezenta online. Asta in timp ajunge sa ne schimbe. Fara sa iti dai seama poate te lasi purtat intr-o viata in care nici macar nu este una reala. In acest sens vei observa schimbari majore.

Iti dai seama ca ajungi sa fii mai deschis cu necunoscutii? Cum spuneau parintii nostri, sa nu avem incredere in ceea ce spun strainii, acum se pare ca am uitat de aceasta regula. Desigur se aplica si varianta de a nu fi sinceri si astfel sa ne bazam pe spuse si sa fim dezamagiti. Dar asta tine din nou de increderea pe care o oferim celor din lumea online. 

Iti schimbi personalitatea. Sub puterea anonimatului poti fi ce iti doresi, iti asumi o alta identitate, iti redefinesti stilul si ceea ce esti. E ca si cand ai purta o masca sa ascunzi ceea ce nu iti place. Bine sau rau asta ar putea sa fie varianta de a fugi de propria viata.

Goana dupa informatie. Tinand cont de faptul ca avem liber acces la o multime de informatii ajungem sa devenim avizi si mari consumatori de informatie virala. Asta pe toate conturile posibile, insemnand ca dezvoltam un sentiment de frica de a fi lasat la o parte si de pierde oportunitatea de vedea un anumit comment in timp real. Tocmai din ideea de a nu pierde ceva ajungem sa fim conectati din ce in ce mai mult timp la astfel de conturi.  

Si tot in aceeasi categorie se incadreaza si consumul de timp pentru ca suntem constienti ca pierdem vremea insa nu ne putem desprinde de aceasta realitate. 

1 comentarii:

  1. Foarte mult, dar ne rapeste si din timpul acela pe care il aveam inainte....sa stai fata in fata de vorba cu prietenii...eu, tanjesc dupa asa ceva!!!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.