joi, 17 aprilie 2014

Job-ul de incercare

Ai auzit de casatorii de proba? Sau de perioade de proba? Sunt acele situatii in care neincrederea atinge cote maxime, cand ti-ai dori si nu prea, cand tot ceea ce stii cu siguranta este ca ai sa incerci cel putin sa faci ceea ce ti-ai propus. Insa iti iei si masuri de precautie, gandind ca daca ai sa cazi sa ai o plasa sub tine. Aterizarea mai moale, deci o scuza de esecul ce poate va fi.

Daca in unele cazuri este destul de serioasa treaba caci cu viitorul nu te joci job-ul de proba este cu sau fara voia ta experienta prin care treci. Te cheama la interviu, esti incantat de accept insa pana la proba finala mai ai de asteptat. Asta pentru ca ai putea in cele din urma sa nu fii ceea ce ei cauta. Pe cat de frustrant pe atat de comun caci se intampla frecvent. Angajatorul isi permite sa treaca in contract o perioada de proba ce dureaza chiar si o luna. Daca in perioada de proba ajung la concluzia ca nu esti ceea ce cauta esti pus pe liber mai repede decat ai crede si la fel de frustrant ca si atunci cand iti pierzi locul de munca dupa timp de colaborare.

Ce-i drept mai sunt si cazuri in care chiar angajatii sunt cei care isi fac proba. Nu sunt cu exerienta insa isi incearca norocul pe romaneste. Din ideea ca atat timp cat ai disponibilitate, cat stii ca poti mai multe si tot ceea ce te separa de un posibil succes in alt domeniu este determinarea si sansa de a face asta. Incearca si daca razbesc bine, daca nu, au o experienta in plus.


Job-ul de incercare vine in egala masura atat pentru angajat cat si pentru angajator. O minima masura de siguranta ca daca valoare este va razbi si va iesi la lumina in orice conditie impusa. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.