joi, 24 aprilie 2014

Apel umanitar- salvarea vine din noi

Cand eram mici in clasele primare abia aveam in lista de materii si educatia civica, cea care ne invata cum si de ce sa ajutam pe altii. Pentru ca societatea se cladeste in primul rand din oameni care inteleg astfel de concepte,  pentru ca fara o astfel de baza am fi poate salbatici care se lupta numai pentru supravietuire.
Se spune ca a darui din suflet este cea mai buna terapie. Si daca am face asta mai des am intelege mai bine ca mana de la mana se formeaza lantul umanitar pentru intreaga comunitate.

Campaniile umanitare au la baza din nou puterea umana care sa ajute. Asa se face ca un astfel de plan se dezvolta prin ambasadorul Radu Zamfir, medicul care a scapat cu viata din accidentul aviatic din Apuseni. "Exista un erou in fiecare dintre noi" este premisa pe care se merge in acest sens. Propunerea inseamna un plan bine pus la punct care sa scurteze din timpul pe care bolnavul il face pe drum cu ambulanta sau dupa caz cu mijlocul de transport care se poate pana la unitatea de primiri urgente. Sunt cazuri in care si un minut face o mare diferenta.

Fara sa fim indiferenti la problemele celor din jur, fara sa fim ignoranti sa ajutam este poate cel mai bun lucru posibil. Nu ti se cere sa fii tu cel care bate pe la usi pentru a se rezolva un lucru, pentru ca planul sa aiba un curs lin si sa ajunga si la final in cel mai scurt timp. Nu ti se cere sa faci cele mai mari sacrificii ci dupa caz de a directiona cei 2% din impozit. Dupa caz, sa fii cel care spune un mare "da" pentru salvarea altor suflete cand donarea de organe este o urgenta si o singura ultima majora decizie ce o poti lua. Pana si sa donezi sange este un lucru minor pe care sa il faci ce poate salva pe altcineva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.