luni, 28 aprilie 2014

Indiferenta

Oamenii devin indiferenti in timp, ca un zid ce nu lasa nimic sa treaca de el. Devin acaparati de probleme si  nu isi dau seama de fapt ca sunt cu mult mai castigati decat altii. Asa se face ca in New York un experiment de acest gen a vizat reactia oamenilor de rand fata de cei fara casa. A nu se intelege ca sunt acei oameni stricati de vicii ci pur si simplu cei care au ajuns in strada.

Deghizati ca la carte rudele unor persoane alese au fost lasate pe strada ca si cand ar fi un vagabond de rand. Cand acestia mergeau pe strada trecand pe lanag ei efectiv nu si-au dat seama despre cine este vorba. In drumul lor rapid nu si-au putut dezlipi ochii de la drumul drept pentru a compatimi pe cei ce stateau pe strada. Insa cand au aflat cine sunt  persoanele pe langa care ar fi trecut i-au trecut fiorii.

Povestea pe cta de emotionanta pe cat de...normala ar spune unii trage un semnal de alarma fata de reactia pe care o avem cand vine vorba de cei cu mai putin noroc in viata. Pentru ca uneori este peste puterea noastra de a face ceva, pentru ca pur si simplu ajugem in cazuri disperate si intr-un cerc vicios, un vartej care nu ne lasa sa iesim din el.

Povestile despre cei fara casa sunt numeroase si nu de putine ori s-au facut publice povesti ale celor care au facut o mica bucurie unui om al strazii. De la a oferi un bilet castigator la loto si pana la a adaposti un astfel de om in propria casa tine de fiecare dintre noi sa acordam o sansa unui om nefericit sa iti traiasca viata mai bine si sa aiba o sansa in plus la o altfel de viata. Tu te-ai opri din drumul tau pentru a ajuta pe altii?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.