miercuri, 5 martie 2014

Legaturi ce merg dincolo de moarte

Mare este gradina Domnului spun multi cand raman uimiti de ce se petrece in jurul lor. Pentru ca este intr-o oarecare masura dificil sa te adaptezi la unele aspecte cel putin cand vine vorba de cei care iti promit o prezenta virtuala chiar si cand nu vei mai exista pe acest pamant totul pare desprins din filmele SF.

Eterni asa cum se numeste proiectul este o aplicatie software, o modalitate prin care o persoana isi creeaza o personalitate virtuala. Si cand nu va mai exista in realitate cei dragi si indurerati vor putea comunica online cu acea "prezenta". Similar unei discutii de tip chat asa cum se intampla pe diverse platforme din zilele noastre.

La ce ar ajuta pana la urma caci jelirea online este total iesita din comun? Se crede ca o astfel de modalitate ar putea sa faca pe cei inca prezenti sa inteleaga si sa cunoasca mai multe despre o persoana, spre exemplu desacoperind care ii sunt orginile si care ii sunt stramosii. Un oarecare sistem de cercetare pentru originile noastre, despre rudele si cei apropiati care dispar din aceasta existenta la un moment dat, daca e sa credem ce spun cei care contureaza proiectul numit sugestiv "Eterni". Insa nu va fi acest lucru poate macabru, poate un moment de extensie a jelirii, a durerii cauzate de pierderea unei persoane? Cum ai putea sa retraiesti momentul unei discutii cu cel sau cea care nu mai exista pe pamant? Mai mult decat ciudat insa cand privesti cu detasare ar putea insemna ca un cufar plin de amintiri.

Parerile sunt impartite. Cert este ca mai avem pana la varianta finala si la posibilitatea publicului larg de a se folosi de un astfel de sistem. Dezvoltatorii acestui proiect tind sa creada ca asta se va intampla in 2016 in cel mai bun caz. Poate ca pana atunci oamenii vor imbratisa altfel un astfel de concept.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.