marți, 11 martie 2014

Femeile traiesc mai mult decat barbatii?

In gluma se spune ca femeile traiesc mai putin pentru ca stiu sa "manance" viata din barbati. De fapt cercetatorii spun ca femeile traiesc mai mult decat barbatii pentru ca se responsabilizeaza la un alt nivel astfel ca pe termen lung au o sanatate de fier. Doar ca diferenta este una mare, de 10 ani. 85% din  cei care depasesc varsta de 100 de ani sunt femei.

Explicatia este una simpla se pare si tine de faptul ca femeile au obiceiuri mai sanatoase decat barbatii. Barbatii fumeaza mai mult, beau mai mult si toate acestea ajung sa afecteze pe termen lung cu o lista de riscuri ce include atacul cerebral printre altele. In timp ce unii spun ca de vina ar fi varsta teribilismuluid e 20 de ani cand in floarea varstei  barbatii au un nivel crescut de hormoni care ii determina sa faca alegeri mai putin bune altii se leaga de faptul ca femeile ajung sa devina mame. O responsabilitate care implica o alta iata de om astfel ca acestea se sacrifica pentru ca totul sa fie bine. Fumeaza? Se va lasa. Mananca nesanatos? Se va redresa si in acest sens, totul pentru copilul sau.

Spre deosebire de barbati femeile au mereu griji in plus. Acestea trebuie sa aiba grija de ele pentru a putea avea grija de copii, de sot, de casa si asa mai departe. Astfel ca acestea vor adopta diete sanatoase, un stil de viata pe aceeasi lungime de unda, vor alege sa cantareasca mai bine riscurile si sa nu se avante in lucruri si aspecte periculoase.

Sa spunem ca sunt mai responsabile din toate punctele de vedere, si datorita instinctului matern si datorita nevoii de a avea grija de cei din jurul lor. Ajung sa traiasca mai mult chiar daca se streseaza mai mult, chiar daca duc o "povara" a vietii mai grea decat cea a unui barbat.

1 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.