joi, 13 martie 2014

Cum se explica starile prin care trecem

Totul are o explicatie caci nu are cum sa fie altfel. Poate ca nu suntem informati la nivelul la care ar trebui insa cu toate acestea stiinta are mereu o explicatie pentru ce se intampla. De ce rosim, de ce transpiram cand depunem efort sunt doar cateva din acele situatii fata de care suntem curiosi. Iata cateva dintre acestea si cum se justifica ele.

De ce rosim. Explicatia nu este una completa pentru ca cercetatorii inca nu au gasit o varianta complexa. Cu toate acestea se crede ca tine si de un factor psihologic astfel ca trecem prin faza de lupta si fugi. Trecem printr-o astfel de stare cand avem parte de atentie sociala si pentru ca ne aflam in situatii jenante. In mod cert tine de o puternica vascularizare a zonei obrajilor caci vasele de sange ce strabat zona se dilata mai tare decat in mod normal. 

De ce transpiram cand facem efort fizic? Transpiratia este modalitatea prin care elimina excesul de apa, eliminarea toxinelor si de asemenea este incercarea de a stabiliza temperatura corpului. Este insa curios de ce transpiram cand ne oprim din efort fizic. Cand muschii se opresc din miscare emana caldura. 

Parul continua sa creasca chiar si dupa moarte. La fel se intampla si cu unghiile. S-a constatat acest fenomen insa nu are o baza reala. De fapt este o iluzie pentru ca tesutul se usuca ca urmare a deshidratarii astfel ca unghiile par mai lungi, la fel si parul. 

Racim mai des iarna. Asta nu pentru ca este frig ci pentru ca preferam sa stam mai mult timp in casa, in spatii inchise. Si mai cu seama faptul ca iti curge nasul nu inseamna ca esti racit ci poate avea ca si cauza doar inflamarea mucoasei nazale. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.