marți, 21 ianuarie 2014

Pentru un viitor mai bun

De ce pleaca romanii in strainatate? Pentru o viata mai buna. De ce ar schimba cineva un loc de munca? Pentru o viata mai buna. Roim mereu in jurul aceluiasi concept, de dorinta de a avansa, de a depasi conditia de trai. Mereu se poate mai bine si cu aceeasi idee pornesti la drum increzator. Fie vorba de munca in tara fie vorba de munca in strainatate ajungi mereu la acelasi punct: cine sa iti ofere un loc de munca? O agentie de profil va fi mereu raspunsul.

Sa ne gandim la cei care au ajung la o varsta in care nu mai recunosc mediul in care traiesc. Sunt generatiile de parinti care inca invata ce este internetul, sunt cei care au crescut cu ideea de fabrica, de loc de munca cu anumite restrictii si limite de venit. In lumea moderna se pare ca este nevoie de mai mult. O agentie de plasare forta de munca ii va ajuta mai mult pe acestia decat ar face-o altcineva.

Poate ca la fel de greu ca orice alta schimbare sa te increzi intr-o astfel de agentie este prima parte dificila. Nu insa si cand vezi ce are de oferit. Se ocupa pur si simplu de recrutare, de plasarea fortei de munca acolo unde se necesita. Practic lucreaza ca si intermediar intre angajator si angajat si asta face ca fiecare aspect ce se leaga de acest domeniu sa fie in avantajul ambelor parti.

Pentru ca timpul nu iti mai ajunge, pentru ca ajungi sa iti pierzi speranta cand pe cont propriu iti cauti un job o agentie specializata in acest segment este ca o mana cereasca. Unde mai pui ca in ceea ce priveste un loc de munca in strainatate ai riscul de a ajunge intr-un mediu nou departe de casa, acolo unde daca negocierea nu mai este la fel de prietenoasa ai de pierdut cel putin banii de transport pana acasa. Pe principiul "am un prieten" nu poti merge pentru ca tratand cu aceeasi seriozitate cu care se doreste un viitor bun si un loc de munca respectabil unde-i lege nu-i tocmeala. Se necesita transparenta, se doreste o siguranta si incredere ca acea agentie va aduce cele mai bune oferte in functie de fiecare doritor in parte. In egala masura companiile isi doresc sa se scuteasca de timpul recrutarii deci una peste alta o astfel de agentie lucreaza pentru ambele parti.

1 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.