joi, 23 ianuarie 2014

Statul pe scaun dauneaza sanatatii

Sa stai mult in picioare inseamna un risc pentru sanatate si poate asa cum am auzit la varii persoane se dezvolta varici. Daca stai mult pe scaun ai de asemenea varii probleme cu care te vei confrunta. Oricum o dai nu este bine, totul in exces dauneaza. Munca impune diverse moduri in care ne petrecem marea majoritate a timpului si daca esti genul care trebuie sa stea cateva ore bune pe scaun esti predispus la probleme diverse.

Problemele de inima sunt printre cele mai comune. Pentru ca a sta pe scaun nu aduce numai sanse mai mari sa te ingrasi- adesea se intampla- insa fluxul sanguin este mai lenes decat de obicei astfel ca sunt sanse mai mari ca acizii grasi sa se depuna pe peretii vaselor de sange. Pe scurt si in termeni populari "ingrasi" vasele si sangele nu mai circula cum trebuie.

Si din aceeasi categorie de circulatie mai putin buna se produc cheaguri care pot fi fatale de altfel, intervine si o circulatie periferica deloc satisfacatoare. Vene varicoase care sunt si inestetice, maini si picioare reci. Nu degeaba se spune ca se recomanda sport, miscare pentru o viata sanatoasa.

Diabetul. Si din nou nu este vorba de tendinta de a manca mai mult si mai cu seama mai multe dulciuri ci de faptul ca in lipsa miscarii, a efortului pancreasul produce mai multa insulina pentru ca muschii inactivi nu reactioneaza. Un cerc vicios ce se termina cu diagnosticul de diabet.

La toate acestea se adauga si senzatiile pe care le ai cu gatul intepenit, cu corpul ce sta intr-o singura pozitie pe durata a atat de multe ore. Ce-i drept disconfortul apare oricum in orice situatie cand nu exista o masura si o alternanta a modului in care ne desfasuram activitatea. Nici prea mult nici prea putin, nici in picioare nici in sezut..cum este mai bine pana la urma?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.