vineri, 17 ianuarie 2014

Atentie, populatie in scadere

2 ani- atat a fost nevoie pentru ca doua ipotetice orase sa dispara. Ca si cand Sibiul si Brasovul sa dispara. Populatia Romaniei este in scadere si asta denota clar nivelul de trai. Avem mai multi batrani fara nepoti, prea multi tineri care inca se lupta pentru a fi pe propriile forte stabili din toate punctele de vedere pentru a aface copii. Prea multi in strainatate, prea multi care se muta, prea multi care se califica peste hotare si doar viziteaza Romania. Prea multi care nu se intorc, prea putini copii care sa sustina populatia Romaniei.

Cifrele arata cam asa:

  • 1 roman se naste la fiecare 2 minute si 42 de secunde; prea putin insa fata de alti ani si fata de ceea ce ar trebui sa fie media. 
  • 1 deces la fiecare 2 minute si 5 secunde; pe aceeasi lungime de unda aproape ca si nasterile astfel ca nu se cunosc efecte de crestere a populatiei. 
  • 1 roman pleaca din tara la 3 minute si 5 secunde. Este situatia trista a multor care cu mandrie isi spun "roman" insa prefera o alta viata, acolo unde se adapteaza si sunt adoptati cu un nivel de trai mai ridicat. 
Scaderea de 2,5% inseamna prea mult. Nu este in sensul bun, nu e prea bun ca la tara ci prea mult si rau. Ce facem sa sustinem un ritm mai bun? Nimic. Preferam sa ne ducem vietile in banal, altii sa plece, unii sa aiba un aspect ce favorizeaza dar cam atat. Suntem moderni si nu ne dorim prea multi copii caci asta inseamna si o prea mare perioada de timp si bani. Nu avem nici una, nici alta. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.