marți, 14 ianuarie 2014

Invatam distractiv- hartile colorate

Orice parinte este interesat de noi metode pentru a face copilul sa se orienteze cu interes care varii domenii. Pentru ca fiecare in parte este o contributie pentru formarea sa, pentru educatia sa. Scoala are si ea o parte importanta insa cand se porneste de la ideea de complexitate nu te bazezi doar pe asta.
Categoria de harti desenate pentru copii este spre exemplu o alternativa la variantele clasice, un stil adaptat strict pentru categoriile de varsta cand din curiozitate se ajunge la un cumul de informatii. Sunt harti ce vin atractiv colorate si imbunatatite ca si nivel de expresivitate, cu culori specifice si acel plus pentru ca harta sa nu serveasca numai drept decor. Indeplinind toate functiile ce ajuta la studiu o harta este si un cadou minunat. Se spune ca cei mici invata cel mai repede si deprind lucruri mai usor. Mergand pe acest principiu studiul nu va fi o problema.

Cum sa faci copilul atras de a invata despre istorie si geografie mai cu seama. Nimic nu sta in calea misiunii caci o harta desenata pentru copii vine cu detalii care sa tina cont de prezentarea sub o alta forma a formelor geografice. Nu numai cu ajutorul culorilor insa si cu ajutorul unor mici desene retinerea informatiilor este cu mult mai usoara. Totul devine si interesant caci se asociaza memoria vizuala.

Mai cu seama pentru ca varietatea de tipuri de harti de acest gen este prezenta se acopera o arie mai mare de studiu. Harta lumii, harta Europei sau a Romaniei sunt cateva exemple de harti din aceasta categorie. Si concret cand vine vorba de desene care sa atraga copilul se refera la puncte cardinale, aratand demonstrativ de unde rasare soarele si unde apune, unde sunt muntii si alte forme de relif, ce specii se intalnesc in anumite zone, in mare si totodata care sunt per general caracteristicile cele mai importante pentru fiecare regiune, in functie de clima si alti factori.

Pastrand totodata si referinte de ordin practic astfel de harti pentru copii sunt prevazute cu sipci pentru o expunere usoara, sunt de o suprafata care sa protejeze materialul hartii si in timp sa nu se deterioreze. Prezinta practic toate avantajele necesare pentru ca un copil sa se foloseasca de o astfel de harta pe termen lung.

A investi in educatia copilului inseamna a investi in viitor. Al sau, al parintilor, a investi in satisfactia de a avea un copil cu o pregatire aparte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.