vineri, 17 mai 2013

Exista diferente intre droguri?

Saptamana trecuta am asistat la o prezentare la facultate avand ca subiect drogurile si in special consumul de marjiuana. Din pacate, spre dezamagirea studentilor mai "documentati" am auzit o serie de clisee despre consumul de droguri. Concluionand, parerea la final a fost ceva de genul "e plina Europa de narcomani". 

Daca ar fi sa ma intrebati pe mine, eu cred ca, campaniile de prevenire ar trebui sa fie indreptate in special spre educarea publicului consumator, tentat sa consume droguri. De ce va spun despre educarea publicului tanar si nu despre campanii de genul "drogurile ucid" ? Pentru ca in opinia mea, sunt putine chestii care il pot determina pe un adolescent care vrea sa consume droguri sa se razgandeasca sau sa renunte la ele. In Romania e tristul adevar e ca sunt putine centre de recuperare pentru tinerii dependenti de droguri. 

Daca tot vorbeam despre consum, trebuie sa facem o diferenta intre drogurile usoare, miorelaxante, amestec de plante recreationale si drogurile de sinteza, cu un efect puternic si care poate dau  dependenta chiar de la a doua doza ingerata. Va spun asta, sunt extrem de atent la cuvintele ce le folosesc pentru ca detaliile conteaza atunci cand vorbim despre droguri si clase de substante. 

De exemplu multa vreme s-a dezbatut in societatea romaneasca "problema etnobotanicelor", care in randul tinerilor au facut ravagii. Insa daca stau acum la rece sa analizez, multi oameni inteligenti au consumat si consuma marijuana. De exemplu multi tineri cu job-uri in domeniul it consuma ocazional sau la petreceri. Iar intre marijuana si alte amestecuri de plante exista o diferenta. In general majoritatea etnobotanicelor era realizata din produse de sinteaza, pe romaneste prafuri. Chiar si fata cea mica a presedintelui vroia legalizarea drogurilor usoare? Eu nu sunt nici pro nici contra, asta e o dezbatere ce o propun! De unele amestecuri de plante voi ce parere aveti?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.