luni, 8 aprilie 2013

Sistemul educational romanesc (II)

Mi-am inceput ziua de luni dormind pana la ora 12. De maine gata cu orele in plus de somn ca merg la facultate, insa pana maine vreau sa scriu despre un subiect care ma pasioneaza, adica sistemul educational romanesc care se afla in stranga leagatura cu societatea romaneasca. Mai exact, vorbim despre promiscuitatea, inexistenta oricar valoari care ar trebui sa fie prezente in mediul educational romanesc, in scoala aia de periferie sau in liceul situat in buricul capitalei...Acum din ce in ce mai des in ultima vreme, vedem rezultele lipsei unor politici educationale clare, insa nu a unui set de legi precum Legea Educatiei Nationale care oricum nu cuprinde nimic pentru elevul din Craiova care la 16 ani face sex pe terenul de sport si nici pentru fata usor lasciva din capitala care se lasa dusa la motel dupa o noapte de clubbing...Vedem rezultele la care ne-au condus un set de legi care ori nu se respecta ori se modifica la oridinul unui ministru care sunt toate produsul haosului social controlat din ultimii 20 ani.

Societatea e in deriva, in disolutie, haos controlat, criza morala si financiara. Denumiti si dumneavoastea cum considerati aceasta perioada critica pentru tara romaneasca. Astazi in articolul acesta nu analizam performanta slaba a rezultatelor scolare si nici faptul ca elevii bucuresteni au o groza de absente ci faptul ca in ultima vreme apar cazuri precum cel de la Craiova, dovada cangrenei generalizate din societatea romaneasca, extinsa in sistemul educational romanesc...

Stiti de scandalurile mafiote si rafuielile de strada din oltenia noastra! Scoala nu putea sa stea nici ea mai bine in orasul lui Amza Pelea si uite ca avem o dovada palpabila. Scandal sexual cu 8 elevi minori care au facut sex pe terenul de sport si mai apoi au comercializat filmutele.

Stim la nivel global care sunt cauzele care au adus societatea romaneasca in situatia actuala. Stim faptul ca nevoia exacerbata de a "produce" bani prin orice mijloace, legale, imorale sau ilegale a contaminat sistemul educational romanesc. Elevii, traiesc practic problemele parintilor, in Romania asta unde prea multe fete o au ca model pe fata de la pagina 5 si pe nea Gigi Becali. De ce oare asta? 

Pentru ca elevul nu il vede la televizor fericit pe profesorul de la catedra, care de bine de rau are 1 000 RON asigurat, ci pe nulitatile astea care o duc bine si implicit transmit publicului faptul ca sunt fericite, ca traiesc intr-un anumit confort. Ca profesorul de la catedra are si el alte griji la fel cum parintele ii transmite elevului acelasi fapt pe care acesta il vede in societate, adica fuga dupa un loc de munca stabil, dupa bani, in timp ce valorile si reperele se scufunda intr-o societate bulversata.

Eu in articolele mele de multe ori abordez problema la nivel macro, la nivelul cel mai extins si larg posibil, generalizand...insa sunt si alte probleme precum lipsa manualelor, lipsa dascalilor calificati, lipsa conditiilor de studiu, lipsa unor legi clare ca elevul sa stie din timp daca maine are teza unica sau capacitate. Sa nu mai vorbim de faptul ca sistemul educational trebuie sa fie in stransa legatura cu piata fortei de munca, sa se adapteze la cerintele acestia (deci vorbim de probleme economice, sociale).

Concluzionand pana acum, nu avem economie, legi bine facute, politici educationale clare, plus o societate macinata de probleme. Toate astea in mare parte se trag de la politicieni, forte oculte care guverneaza colonia americana numita Romania, dictatura instituita de serviciile secrete si de niste politicieni extrem de santajabili si care pana la urma sunt si eu parte a produsului societatii, la fel cum sunt si elevii din Craiova.

Aici se incheie prima parte. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.