duminică, 14 aprilie 2013

Protestul Jurnalul

Scriam acum ceva timp de presa romaneasca care e cu un picior in groapa. Nimic nou pana acum, in toate domeniile de activitate din Romania, incepand de la fotbalul romanesc si culminand cu presa se simte criza financiara, insa toti stim ca banii practic exista iar criza e doar un pretext global. Banii probabil sunt prin Cipru, Maldive, Cayman, Malta si lista poate continua. E drept ca e o criza financiara in lume, insa nu e provocata de omul de rand ci de lacomia investitilor, de persoanele cu echere din think thank-uri, de globalizare si de faptul ca banii nu mai au paritate in aur, intr-o perioada in care nici resursele nu mai sunt atat de usor de exploatat ca in anii 70. E simplu, piata financiara a fost inundata cu bani, iar dupa 2008 "the owners" si-au retras banii din piata pentru o perioada, iar investitorii au schimbat foaia...

Dar pe blog si mai ales in Romania e o veselie inca si un mare climat democratic. Suntem zi de zi in sus si in jos cu democratia in Romania, cand defapt noi suntem o colonie americana, in vreme ce in perioada comunista eram una sovietica, insa acum desigur ca americanii au o putere mult mai mare. Implicit cu democracy, cu toate astea preluate din occident am deprins si noi termeni precum cel de manager, eficientizare, libertate, anteprenoriat....Cand colo e aceiasi Marie cu alta palarie si multa munca fara paine pentru fanii Acces Direct.

Si nu o zic eu ci baietii care au lucrat pana acum la Jurnalul National si care sunt neplatiti de cateva luni. Prin urmare putem deduce ca Jurnalul poate avea soarta publicatiei Adevarul, patronata pana nu demult timp si aceasta de un mare investitor numit Dinu Patriciu. Din cate stiu eu salariatii de la Adevarul si de la Mic.ro nu si-au vazut banii pana acum. Lasa ca nici ce de la FC Rapid, fotbalistii nu isi mai vad salariile de sute de mii de euro ca asa e dom'le in insolventa!

Vreti sa vedeti ce spun autorii Protest Jurnalul despre Dan Matiescu, Dan Constantin (numit si cainele de paza al securismului) si Marius Tuca?. Va las link-ul si va recomand sa cititi si alte posturi de pe blog ca sa intelegeti cum e defapt cu democratia intr-o redactie, institutie sa zic din Romania care se presupune ca ar trebui sa fie cainele de paza al democratiei, si anume presa.

 http://protest-jurnalul.blogspot.com/2013/04/de-ce-suntem-la-jurnalul-national.html

Ultimul pe lista, Dan Matiescu. Nascut sa fie sef, tipul asta nu stie sa faca nimic. Yes-man impecabil fata de Cami-fata-lui-tata, zbir cu sclavii, n-are absolut nicio consideratie fata de jurnalisti. Nu da doi bani pe nimeni. Genul de “manager” care nu e in stare sa ia nicio decizie, nu isi asuma nimic, e bun doar sa taie lefuri si sa dea afara oameni – lucru pe care si un semidoct din Cuca Macaii il poate face.Din cauza acestor oameni descrisi sumar mai sus, sute de alti oameni sufera. OK, e de vina si criza, dar ani de zile JN a fost un ziar anacronic, invechit, aservit total lui Felix, fara nico idee clara de continut, fara niciun fel de linie editoriala coerenta, cu “decizii de business” (ca tot vorbeste papagalul de Matiescu in romgleza) catastrofale. N-am vazut o inovatie, au fost promovati editorialisti sub orice critica gen Nastase si Avramescu. Nu a existat niciodata CALITATE in mod cronic. Putinii reporteri excelenti, in frunte cu Viorel Ilisoi, au fost marginalizati, tinuti pe lefuri mici. Putini isi amintesc si de schema de personal mega-umflata care era la un moment dat, cu combinatiile lui Tuca la loc de frunte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.