vineri, 8 februarie 2013

Cele 11 reguli ale lui Bill Gates.


Azi va prezint cele 11 reguli ale lui Bill Gates, pe care vorbind intre noi, sincer nu l-am placut deloc pentru ca in general urasc oamenii de succes care inventeaza tot felul de retete motivationale fara absolut nicio aplicabilitate clara.Imi placeau intr-o perioada pozitivistii, insa deja parca au aparut prea multi...

Cele 11 reguli ale lui Bill Gates, sunt defapt 11 reguli de viata pe care in opinia sa copiii nu le invata in timpul scolii si care zic eu sunt extrem de reale si adapate la societatea actuala.Dupa cum am mai discutat deja, politicile educationale si sistemul te rup de realitate, practic adolescentii traiesc visele altora si nu ale lor, influenta societatii si nu isi construiesc viata pe o baza solida, fundatie proprie.Viata unora se termina inainte sa inceapa pentru ca odata intrat intr-un tunel etans in care luminita de la sfarsit e ceva material, viata devine o goana dupa trend-uri.Automultumirea, satisfactia devin sentimente imposibil de trait....

Regula nr. 1:  Viata nu e dreapta - obisnuieste-te cu ideea!

Regula nr. 2:  Lumii prea putin ii pasa de stima ta de sine. Lumea se asteapta sa realizezi ceva INAINTE de a fi multumit de tine insuti.

Regula nr. 3:  Nu vei castiga 60.000$ pe an de indata ce parasesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon in masina decat atunci cand vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4:  Daca crezi ca profesorul tau e sever, stai sa vezi cand o sa ai un sef!

Regula nr. 5:  A lucra intr-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau sansa.

Regula nr. 6:  Daca o dai in bara, nu e vina parintilor tai, asa ca nu te mai smiorcai in legatura cu greselile tale, ci invata din ele.

Regula nr. 7:  Inainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atat de plicticosi ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunandu-le cat de grozav te crezi. Asa ca înainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tai, incearca sa-ti despaduchezi
propriul dulap.

Regula nr. 8:  Poate ca scoala ta a scapat de invingatori si invinsi, insa viata NU. In unele scoli au abolit corigentele si elevul poate incerca de cate ori vrea el sa dea raspunsul corect la o intrebare. Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.

Regula nr. 9: Viata nu se imparte in semestre. Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori ii intereseaza sa te ajute sa "te gasesti". Faci asta in timpul liber.

Regula nr. 10:  Ce vezi la televizor NU e viata reala. In viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la serviciu.

Regula nr. 11: Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.

2 comentarii:

  1. Prima şi ultima sunt cele mai... corecte şi de urmat cu străşnicie.
    Nu ştiu cum se face dar în ultimele zile tot dau peste învăţăturile lui către tineri. Ieri am auzit un articol despre cum a pus în picioare MicroSoft (apropo - cum s-ar traduce: MicroMoale?), el văzându-se şi fiind privit ca un executant ci nu strateg,ştiind să manevreze situaţiile în favoarea lui. Foloseşte aplicaţia UMANO pe Android - acolo era articolul.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu inteleg ultimul rand?

    Foloseşte aplicaţia UMANO pe Android - acolo era articolul. ?

    si mie imi place prima si 7,8,10,11

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.