luni, 21 ianuarie 2013

Un sport beton.Ciclismul

Putini sunt cei care in afara de fotbal, mai urmaresc si alte sporturi care nu presupun in timpul vizionarii lor, folosirea unui limbaj colorat, seminte si bere.Ciclismul e unul dintre putinele sporturi pentru domnii adevarati si pun pariu ca majoritatea spectatorilor au cel putin liceul cu bacalaureatul luat.Am descoperit ciclismul, inca pe vremea cand nu stiam daca LIVE inseamna DIRECT, asadar, acum 10 ani.

O buna perioada de timp am tinut cu Lance Armstrong, iar odata cu trecerea timpului am invatat ca farmecul unui sport nu consta intodeauna in alegerea potrivita a sportivului pe care il simpatizezi, a competitorului mai bun care prin castigarea cursei sa iti provoaca un val de adrenalina mai puternic decat, valul care il ai in urma consumului unui bax de Red Bull.

Ciclistii nu castiga ma mult decat fotbalistii, iar cu 30 milioane de EURO se poate construii o echipa competitiva, cu sportivi capabili sa concurzee in cele mai bune tururi cicliste ale lumii, precum Turul Frantei (Le Tour de France), Turul Italiei (Giro) sau Turul Spaniei (Vuelta).Din pacate Romania nu are materialul uman necesar, iar ciclistii romanii nu exista, datorita fizicul deficitar si mai ales a lipsei fondurilor.De mai bine de 80 ani nici un ciclist roman nu a participat intr-un tur important gen Turul Frantei.

Articol scris azi vara si nepublicat pana acum. In curand vorbim poate si de Lance Armstrong care a marturist ca s-a dopat, in aceasta luna, ianuarie 2013.

1 comentarii:

  1. Ai putea sa scrii la fel de bine ca Romania nu are ciclisti la fel cum nu are nici alti sportivi care sa intre in competitii si sa se bata pentru primele locuri. Inainte ne mai salva gimnastica sau canotajul. Acum...nici astea!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.