miercuri, 30 ianuarie 2013

Multinationale in Romania

Majoritatea dintre voi ati auzit de multinationale, de salariile atractive pe care se spune ca le platesc pentru munca prestata, de biroul cub, care seamana cu cel din filmele vazute la americani. Mult visata cartela de intrare, bonus-urile consistente sunt pentru multi dintre voi reprezinta un ideal in viata, iar job-ul mult visat de majoritatea romanilor cu siguranta e un job intr-o multinationala.

Dragi prieteni tin sa va spulber visele, mai bine zis visul acesta similar cu “American Dream”, tin sa va anunt ca multinationalele din Romania nu platesc atat de bine pe cat se spune, iar timpul dumneavoastra liber devine parte integranta din timpul pe care il petreceti la job. Am discutat recent cu prieteni, care odata ce au pasit in cladirea companiei fericitii ca si-au gasit locul de munca mult visat, in acea cladire cu birouri in turn si geamuri mari, acel zgarie nor, au ramas dezamagiti, lovindu-se cu acelasi probleme cu care se confruntau la vechiul job romanesc. Seful in cele mai multe cazuri e la fel de acru, salariul peste 25 de milioane este strict conditionat de orele care le stai peste program, iar orice mica gresala, intarziere se plateste crunt. Pe de alta parte firma poate oricand sa se descotoroseasca de tine, mai ales daca in timp acumulezi si alte obligatii, care te fac sa lucrezi din ce in ce mai putin peste orele de program si sa iti iei liber din ce in ce mai des. Am prieteni care imi spun ca uneori ii trimite seful acasa (in multinationalele mai rasarite) dupa celebrul caz de la Ernst & Young, unde o femeie in floarea varstei a murit la munca de epuizare.  Alte cunostiinte imi spun, ca ei isi selecteaza personalul in functie de timpul pe care sunt dispusi sa il acorde companiei, iar un intership intr-o astfel de companie echivaleaza mai mult cu o munca benevola de 3 luni, la sfarsitul careia de alegi cu un minim de experienta. La polul opus se situeaza norocosii, care au destula experienta si a caror munca este vitala pentru bunul mers al terburilor, care se lauda cu concedii decontate, cu prime substantiale si cu intalniri si coferinte la munte, desigur acestia cam au peste 30 ani si inceput de chelie, masina, apartament in centru luat in rate si sunt foarte putini. Multinationalele din Romania nu sunt altceva decat o rotita dintr-un sistem capitalist infect aplicat si in Romania.

The king is profit!Apropo, cum vi se par citatele de mai jos despre lacomie?

        Lăcomia înseamnă să iei toate jucăriile şi să nu-i laşi frăţiorului tău nici una.

        Lăcomia este incarnarea egoismului şi când oamenii capătă şi strâng peste nevoile lor imediate, alţii sunt lăsaţi în nevoie.


Sursa Poza;financiarul.ro

1 comentarii:

  1. Scuză-mă dar încă mai crezi în vorbele altora? Adică lăsai impresia că şi tu credeai aceleaşi chestii - salar mare, mediu de lucru bun etc etc. Mie mi-au ajuns doar 2 luni într-o companie - nu multinaţională dar cu aceleaşi fiţe. Şi o am şi pe soră-mea exemplu - lucrează într-un astfel de mediu. Prefer să fiu operator în fabrică decât "funcţionar" într-o multinaţională.
    Oricum - nu e nimeni de învinuit! Nici chiar şefii ăia acri. Ăsta este capitalismul - time is money! Money means power! Power gives pleasure! With great powers come great responsabilities! Şi lista continuă. Şi unde mai pui că românul nu este "cut for the job" într-o multinaţională. Românul care stă aici şi munceşte într-o multinaţională fără să iasă într-o deplasare într-o filială a acelei multinaţionale nu o să fie niciodată "cut for the job!"
    Sănătate şi numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.