joi, 6 aprilie 2017

Tot ce trebuie sa stii despre termostate


Nu mai este o o pretentie sa ai un termostat de ambient, mai ales in ziua de astazi, cand tehnologia avanseaza cu o rapiditate extraordinara. Cu ajutorul acestor regulatori de temperatura poti sa controlezi si sa reglezi caldura din locuinta dupa bunul plac, atat atunci cand esti acasa, dar si de la distanta.  Termostatul masoara in permanenta temperatura din interior, iar atunci cand valoare acesteia scade sub limita stabilita sau creste peste acesta, porneste.

Pentru a putea folosi termostatul cu maximum de eficienta, trebuie ca acesta sa fie capabil sa identifice valoarile limita din reglaj, astfel incat confortul termic oferit sa fie cel ideal. Cand vine vorba despre alegerea modelului potrivit, esti intampinat de diversele magazine fizice sau online, cu o multitudine de modele (cu buton rotativ, electronice, cu sau fara afisaj digital, etc).

Daca te orientezi dupa un termostat programabil (mai este denumit si cronotermostat), atunci benficiezi de un dispozitiv mult mai complex decat majoritatea termostatelor de camera. Acestea iti confera oportunitatea de a stabili mai multe niveluri de temperatura pe parcursul unei zile. Desigur, depinde intr-o foarte mare masura de locul din care cumperi termostatul.

Este inutil sa lasi centrala pornita mai ales atunci cand lipsesti ore sau zile intregi de acasa. Asta ar insemna sa adaugi un cost suplimentar la facturi si nu este deloc in interesul tau. Ca sa nu opresti de tot caldura si sa fii intampinat de o locuinta rece la intoarcere, un termostat iti va fi de mare folos pentru ca poti sa setezi o valoare redusa, potrivita pentru a mentine aerul la o temperatura optima.

De unde cumperi termostatul potrivit?


Salus Controls Romania este unul dintre cei mai apreciati furnizori de termostate din tara. Pe site-ul saluscontrols.ro ti se pun la dispozitie game diverse de termostate pentru camera, cu diverse caracteristici si functionalitati.

De ce iti recomand acest magazin online? Cred ca ceea ce te intereseaza este sa faci o investitie inteligenta, care sa merite si ultimul banut. Asta inseamna ca termostatul pe care il alegi trebuie sa fie produs de o marca de incredere si sa fie caracterizat de calitate, respectiv rezistenta. Tocmai aceste trasaturi sunt specifice produselor oferite de Salus Controls Romania.

Exista termostate cu fir sau fara fir. In ceea ce priveste functionarea acestora, nu exista nici o diferenta pe partea de control. Un lucru care le diferentiaza este modul de comunicare. Cele cu fir folosesc cablul electric in acest scop, iar cele fara fir comunica prin unde radio.

Daca optezi pentru un termostat wireless, sa stii ca intre aparatul de racire si transmitator poti sa amplasezi emitatorul in orice camera doresti. Acesta este unicul avantaj pe care il prezinta termostatele din aceasta categorie. In rest, aceastea iti ofera aceleasi beneficii ca si celelalte modele disponibile.

In ceea ce priveste compatibilitatea, dispozitivele oferite de Salus Controls Romania se potrivesc celor mai multe tipuri de centrale termice si cazane care se gasesc in comert la noi in tara. Daca vrei, poti sa le folosesti si pentru a comanda aparatul de climatizare sau de racire pe care il detii.

Ca sa afli daca cele doua sunt compatibile, poti sa urmaresti daca respectivul model utilizeaza un contact neintrerupt in comandarea cazanului. Exista o punte de legatura fixa intre bornele cazanului. In cazul in care puntea nu exista, trebuie sa comanzi un termostat de camera special, pe care ti-l recomanda producatorul sau furnizorul in momentul in care intri in contact cu acesta. Daca optezi pentru un termostat de la Salus, beneficiezi de consultanta prompa si livrare rapida.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.