marți, 12 iunie 2018

Botezul nou nascutului si cum este el rasfatat de nasi cu un trusou bine ales


Inceput de drum crestin – asa se poate descrie Taina Sfantului Botez, semnificatia acesteia si de ce este un eveniment marcant in viata celui mic, cat si a parintilor. Este o traditie ca acest eveniment sa includa slujba religioasa, urmata de o petrecere pe cinste. In toata aceasta poveste mica minune, copilul este in prim plan. De aceea, un trusou ales pentru acesta nu este un lucru la intamplare. 

Trusoul este necesar si totodata simbolic. Avand in vedere ca cel mic face marea trecere de la statut de pagan la cel de crestin el trebuie sa fie curat, sa fie imbracat cu haine noi si de preferat albe, ca simbol suprem pentru inocenta si puritatea lui. Mai cu seama ca traditia spune ca nasii se ocupa de toate cele trebuincioase celui mic, pentru ca mai tarziu in viata sa aiba parte de toate si sa nu ii lipseasca nimic – de unde si ideea ca trusoul sa includa haine din cap pana in picioare, papuci etc.

Pentru a arata daruire, pretuire fata de un astfel de moment atat de important, nasii aleg adesea trusouri personalizate botez si nu dintre cele simple si banale. Mai cu seama pentru ca este si practic, aleg o configurare de trusou, dupa caz si preferinte. Spre exemplu www.BotezZ.ro pune la dispozitie astfel de seturi, lucrate manual. Sunt modele unicat, deci iata un alt aspect de apreciat.

Trusoul simplu

Pentru varianta minim necesara, un trusou include lucruri necesare de dupa primirea botezului. De regula este inclus un prosop si un sapun, asa cum spune traditia, daruite preotului ce oficiaza slujba; o panza de mir si un prosop pentru copil, fasa brodata, o sticluta pentru mir. Insa specific momentului, cei de la botezz.ro adauga o jucarie cadou si ambaleaza toate acestea, produse lucrate manual cu migala si atentie, intr-o cutie cadou, eleganta.

Un astfel de set poate dispune si de broderie aplicata, cu text personalizat, cu numele micutului crestin, dupa bunul plac. Vor ramane amintire, vor fi un stil ce maguleste pe parinti si emotioneaza pe nasi.

Trusoul Premium

In varianta mai complexa, un trusou include si alte obiecte si dispune de elemente necesare pentru intreaga oficiere a slujbei specifice, cum ar fi lumanarea. Un astfel de set, asa cum se prezinta la botezz.ro, include o cutie tematica, speciala, ce poate avea si numele celui mic imprimat. In aceasta se va gasi un prosop pentru bebe, de asemenea ce poate avea stilul personalizat, cu numele bebelusului. Panza de mir, fasa, precum si sticluta de mir sunt nelipsite.

In functie de preferinte, sunt puse la dispozitie culori, seturile specifice pentru preot, moasa, hainute pentru bebelus, lumanare si chiar si o paturica, incaltaminte si cutie pentru prima suvita de par pe care preotul o va taia. De altfel se poate spune ca pana in cele mai mici detalii exista preocuparea de a integra intr-un trusou complex, ce denota atentie si dorinta de a nu omite nimic.

Un moment unic precum este cel de botez implica o responsabilitate morala si crestina in primul rand. Mai apoi vine si grija materiala, ca bebelusul sa aiba parte de toate cele necesare. De aceea, un trusou va fi expresia acestei griji, ales conform cu pretentiile nasilor. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.