vineri, 15 ianuarie 2016

10 motive pentru care sa investesti in SEO

Termenul de SEO este in zilele noastre pe buzele tuturor - un termen vehiculat de multi, dar neinteles de si mai multi. SEO poate fi definit precum un set de strategii specifice de optimizare a diverselor pagini web, ce au ca scop final imbunatatirea pozitionarilor in motoarele de cautare, pe cuvinte cheie speficice.

Optimizare SEO implica in primul rand realizarea de continut de calitate (in mediul online este foarte bine cunoscuta expresia "Content is King"). Ulterior, distribuirile in social media a acestui continut duce la atragerea de link-uri, in scop de promovare si crestere a pozitionarilor in Google, Bing, Yahoo sau oricare alt motor de cautare.

Ca proprietar de business te vezi pus in situatia de a trece afacerea si in mediul online, cel putin printr-un site de prezentare, daca nu este necesar neaparat un magazin online. A investi in servicii SEO poate fi insa o alegere foarte buna, pe care ti-o argumentez cu motivele enumerate in continuare.

1. Iti doresti ca oamenii sa viziteze site-ul pe care l-ai creat. Poate ca ai depus eforturi pentru a realiza un design atractiv si un site care sa ofere o experienta placuta. Totusi, toate eforturile ajung sa fie in zadar daca site-ul tau poate fi gasit abia pe a 25-a pagina de rezultate in Google.

2. Vrei sa castigi mai multi bani. Ca orice om de afaceri, ai putea fi reticent cand vine vorba de a investi in SEO. Cu toate acestea, merita sa tii cont de faptul ca aceasta investitie initiala va aduce rezultate pe termen lung. Numarul de conversii va creste, pe masura ce site-ul iti va urca in pozitionari pe motoarele de cautare.

3. Trebuie sa vezi SEO ca o metoda superioara si eficienta de promovare. Serviciile SEO asigura o rata de returnare a investitiei mult mai ridicata decat alte forme traditionale de promovare. Acest lucru are loc datorita faptului ca SEO actioneaza precum o platforma de promovare: utilizatorii iti gasesc site-ul efectuand cautari specifice cu privire la produsele si serviciile oferite.

4. Vrei sa ajungi in top. Statisticile si cercetarile specialistilor arata ca rareori cei ce cauta informatii online trec si pe a doua pagina de rezultate. SEO iti poate oferi asta: pozitionari de top, in prima pagina de rezultate oferite in urma cautarilor.

5. Vrei sa obtii notorietate in mediul online. Exista o perceptie generala conform careia motoarele de cautare se bazeaza pe calitate si credibilitate. Exact spre acest lucru se orienteaza si actualizarile de algoritmi ai motoarelor de cautare. Ca o consecinta directa, cei ce efectueaza cautari si iti regasesc site-ul in prima pagina iti ofera un vot de incredere in plus pentru ceea ce oferi.

6. Realizezi importanta PR-ului - din pacate publicitatea negativa are adesea un impact rasunator in mediul business. Potentialul distructiv al PR-ului realizat prost este de asemenea ridicat. Din fericire astfel de neajunsuri pot fi inlaturate printr-o prezenta online puternica, ce poate fi asigurata de servicii SEO profesioniste.

7. Nu mai vrei sa platesti pentru AdWords - din ce in ce mai mult se observa un trend in mediul online: cei ce efectueaza cautari tind sa acceseze mai mult rezultatele organice si nu anunturile platite. Apeland la SEO, ai acel avantaj de a plati o singura data si de a-ti pastra rezultatele pentru timp indelungat, nu doar atat timp cat platesti - cum este cazul AdWords.

8. Vrei sa atragi cat mai mult public din mediul online. Este binecunoscut faptul ca motoarele de cautare recompenseaza continutul de calitate, motiv pentru care bloggeri si promoteri online se angajeaza in activitati precum realizarea de infografice, de videoclipuri tutoriale si articole specializate pe bloguri. Avantajul este unul dublu: primesc pozitionari mai bune si imbunatatesc si partea de angajament a clientilor.

9. Simti nevoia sa actionezi acum. In acest caz trebuie sa tii cont ca SEO este un proces de durata. Va trece un oarecare timp pana cand vei putea sa obtii rezultatele dorite. Astfel, daca vrei sa profiti de avantajele serviciilor SEO, ar trebui sa incepi deja.

10. Vei obtine suport tehnic profesional - poate ca te-ai gandit sa realizezi acest proces pe cont propriu - poate fi insa destul de dificil. E mult mai bine sa apelezi la specialisti, care iti vor recomanda cele mai bune solutii.


Autor: Catalin Mihai Sotropa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.