vineri, 18 septembrie 2015

Intrebari fara raspuns despre Iisus

Pe masura ce crestinii din intreaga lume se aduna de Paste, pentru a sarbatori credinta lor in moartea si reinvierea lui Iisus Hristos, oamenii de stiinta continua sa se ingroape in secretele care inconjoara cel mai cunoscut personaj religios din lume. In timp ce exista o multime de istorici care sunt de acord ca Iisus chiar a existat, circumstantele din jurul vietii si a mortii sale, alaturi de aparitiile supranaturale legate de acesta, face destul de dificil de a separa adevarul de legenda. Totusi, exista unele intrebari despre Iisus Hristos care raman fara niciun fel de raspuns.

Cand s-a nascut Iisus?


Cu toate ca cea mai mare parte a crestinilor sarbatoresc nasterea lui Hristos la data de 25 decembrie, exista o intelegere aproape universala care spune ca aceasta nu reprezinta data adevarata in care s-a nascut Mantuitorul. Chiar si anul nasterii sale devine un subiect destul de controversat. In anul 2008, astronomul Dave Reneke a sustinut ca Steaua din Betleem, ar fi reprezentat unirea dintre Venus si Jupiter pentru a forma o lumina stralucitoare pe cer. Folosind calculele matematice computerizate, Reneke a determinat ca acest eveniment rar s-a petrecut la data de 17 iunie, anul 2 i. Hr.

A fost Iisus casatorit?


Exista unele intrebari care starnesc ceva mai multe controverse, referindu-se la starea civila a lui Iisus- un subiect faimos in romanul lui Dan Brown- Codul lui Da Vinci. Unii cercetatori biblici sustin ca Iisus a fost casatorit cu Maria Magdalena, o femeie mentionata frecvent in Noul Testament. Insa, exista dovezi recent descoperite, in functie de care oamenii de stiinta ar putea presupune ca Iisus a fost casatorit. Evanghelia sotiei lui Iisus- este un document descoperit in anul 2012 si contine pasaje ca: ”Iisus le-a spus lor, Sotia Mea...”

Cand a murit Iisus?


Exista surse care mentioneaza faptul ca, crucificarea lui Iisus a avut loc in mainile lui Pontiu Pilat. Evangheliile crestine sustin ca cerurile s-au intunecat pentru cateva ore dupa ce Iisus a fost crucificat. Folosind datele astronomice, istoricii au descoperit ca exista un lucru care poate explica momentul mortii lui Iisus. Unii leaga crucificarea cu o eclipsa solara totala, care a avut loc in anul 29 d. Hr, in timp ce altii sustin ca eclipsa de soare a avut loc in anul 33 d. Hr., ceea ce poate marca varsta lui Iisus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.