duminică, 10 mai 2015

The Great Firewall si great Canon- noile arme online ale Chinei

La sfarsitul lunii trecute, China a inundat site-urile americane cu impiedicand traficul de Internet intr-un efort de a scoate serviciile care ii impiedica pe chinezi de a vedea site-urile blocate.
Rapoartele de securitate au sugerat, initial, ca China ar fi deranjat serviciile americanilor prin exploatarea filtrelor de Internet, cunoascut ca si „The Great Firewall”, in care au redirectionat traficul coplesitor de Internet catre obiectivele lor. Cercetatorii de la Universitatea din California, Berkelei si Universitatea din 

Toronto au declarat ca, China nu ar fi folosit The Gret Firewall, ci mai degraba o arma online, mult mai puternica, pe care acestia o numesc „Great Cannon”.
Great Canon, declara cercetatorii, permite Chinei sa intercepteze traficul de Internet strain atata timp cat intra in fluxul lor online, folosesc un cod nu tocmai benefic, si retilizeaza traficul dupa cum Beijingul isi doreste.

De asemenea, cercetatorii declara ca acest sistem ar putea avea capacitati mai puternice. Cu cateva trucuri, Great Canion ar putea fi folosit pentru a spiona pe cineva care, intamplator, ar putea folosi un continut gazduit pe un computer din China. Spionajul se poate realiza chiar si prin vizualizarea unui site non-chinez, dar care are un continut publicitar chinezesc.

Cercetatorii, care au facut cercetari extinse in instrumentele de supraveghere guvernamentala, au constata ca infrastructura si codurile de atac au asemanari cu The Great Firewall, acestea venind de pe dispozitive diferite. Aceste dispozitive au capacitatea nu numai de a spiona traficul de Internet, dar si cel de a modifica si a dirija traficul la o scara impresionanata orice website.


In urma studiilor efectuate, cercetatorii au declarat ca au fost capabili de a urmari Great Canon si The Great Firewall, descoperind aceleasi similaritati in codul sursa al celor doua initiative, sugerand ca autoritatea care opereaza Firewall se afla, de asemenea, si in spatele noii arme din mediul online- Great Canon.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.