duminică, 3 mai 2015

Reguli de minima atentie intr-un restaurant

Daca ai patit si tu sa mergi la un restaurant si sa nu ai parte de liniste si de un timp si ritual de masa in adevaratul sens al cuvantului inseamna ca nu te-a ocolit ghinionul. Fie ca este vorba de unul care soarbe mancarea, un altul care se scobeste intre dinti in vazul tuturor exista un set de reguli de care sa tii cont.

Sa iei masa in oras poate fi cu adevarat o provocare. Pe langa faptul ca sunt situatii in care cultura unuia sau a altuia impune de la sine anumite pretentii sunt si cele de baza, ce tin de bun simt. Este de la sine inteles ca nu trebuie sa fii in primul rand zgomotos, fie ca intretii o discutie, fie ca este vorba de mancarea in sine.

Din aceeasi categorie de aspecte considerate importante de tinut seama este vorba de respectul pe care il arati fata de cei din jur si implicit fata de locul in sine. Asadar, mai ales cand vine vorba de un restaurant premium spre exemplu se considera ca pana si a pastra linistea este o regula de bun simt.

Cei din jur nu sunt sclavi. Se spune ca un ospatar ar trebui sa iti faca pe plac insa asta nu trebuie sa insemne un mod injositor prin care sa isi faca munca. Nu uita de respect cand chemi sau ceri nota de plata, cand servesti ceva sau cauti o recomandare de comanda. De asemenea, imposibilul in sensul de a cere pretentii de a se servi masa imediat este o modalitate prin care arati din nou lipsa de respect. Mai cu seama cand alegerea ta este cea de un preparat foarte sofisticat nu te astepta sa fie totul gata in cateva secunde.

Este adevarat ca avem pretentii si conform acestora se pare ca platim pentru tot. In egala masura este pana la urma un schimb de servicii. Pune-te in locul lor si realizeaza ce inseamna sa suporti pretentii exagerate. A, si nu trebuie sa uitam faptul ca a cere mancarea la pachet este cu totul nepotrivit.

1 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.