miercuri, 6 mai 2015

Ce nu stii despre Turnul Eiffel

Daca ajungi sa treci si Parisul pe lista de puncte turistice nu ai cum sa ratezi Turnul Eiffel. Locatia este una de vis si demonstreaza ce inseamna locatia luminii cand se lasa seara si  intreaga constructie este pur si simplu acaparata de luminite. Pe cat de mare pe atat de spectaculos descopera despre aceasta locatie ceea ce nu toata lumea stie:

  • O valoare estimata a ceea ce inseamna acest turn se refera la nu mai putin de 31 de milioane de dolari. Asta daca in era actuala s-ar construi asa ceva. 
  • Stiai ca de fapt constructia de acest fel nu a fost planificata sa existe in Paris. De fapt planul initial tinea de Barcelona insa pentru ca autoritatile la acea vreme nu au fost de acord iata ca Parisul a fost castigat prin asta. 
  • Ca tot vorbeam de lumini turnul in sine este luminat de peste 20 de mii de becuri, se includ proiectoare, si ele in jur de 36, in jur de 5 mii pe fiecare parte. 
  • Sa nu uitam ca si vopseaua turnului se adauga ca si valoare mare folosita. O estimare spune ca totul se echivaleaza cu 10 elefanti. Are o suprafata de 250 de mii de metri cubi si se revopseste la fiecare 7 ani. 
  • Unele surse spun ca Gustave Eiffel ar fi avut un apartament chiar in varful turnului. Desi nu stie daca aceasta teorie este una adevarata cu toate acestea exista o varietate de teorii. 
  • S-a construit in jurul anului 1889. 
  • Se spune ca un inginer roman a contribuit la modul rapid in care s-a construit acest turn. Asta pentru ca totul s-a intamplat  intr-un timp foarte scurt, de numai 2 ani si 4 luni. 

Turnul Eiffel este inca cea mai inalta cladire din lume si detine acest titlu onorific ce aduce si milioane din aria turismului. Exista si legende ale locului ce spun ca indragostitii au sanse sa ramana impreuna pentru totdeauna daca vor vizita aceasta locatie. In orice caz, chiar si numai din pura curiozitate, se merita sa vii cel putin o data aici. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.