joi, 5 februarie 2015

Metode "creative" de a colecta banii la bugetul de stat

Se stie ca treaba cu defunctii nu este de azi de maine si desi starneste hazliul este cat se poate de adevarata. Acum insa s-a ajuns prea departe. Mai nou unele primarii mizeaza pe partea sentimentala a celor ramasi din familia unuia care inca mai are taxe la stat.

Povestea este una complicata pentru ca titularul este cel care ar fi trebuit sa plateasca taxe aferente insa pe cealalta lume nu ai cum sa trimit recomandata. Asa ca ce s-au gandit unii? Cei din Alba au recurs la o metoda putem spune chiar creativa. Pentru ca au inceput sa trimita familiilor scrisori cu buna intentie, amintind subtil de taxele ce aei trebuie sa le colecteze. Caci se prespune daca dau in judecata persoana in cauza mortului nu ii pasa.

Asadar, revenind la poveste, familiile indurerate s-au trezit cu scrisori mai mult decat jalnice, profitand de contextul sarbatorilor de iarna si lungul lor sir. Cu mentiuni tardive de a ura un an nou cat mai bun acestia se adresau concret si direct celui care astazi nu mai este printre noi. Evident ca nu poate fi vorba de o eroare a sistemului - stim ca si la votare apar pe liste defuncti - caci adresarea directa cu titulatura de "defunct" spune multe.

Care este reactia oficiala? Se admite ca o adresare de acest gen nu este una tocmai placuta. Insa nu isi admit marsavia. Adica pentru ca nu s-a deschis o succesiune si nu s-au platit taxe aferente defunctul inca primeste atentia unei primarii. Un sistem bolnav care astazi socheaza prin metoda lor creativa de a colecta bani caci pana la urma sunt pentru bugetul lor local. Un sistem care nu uita si nu iarta se pare pe nimeni, chiar daca sunt trecuti deja intr-o alta lume.


1 comentarii:

  1. Asta si pentru ca multi nu au banii necesari unei succesiuni si amana...Cu alte cuvinte te cam jupoaie notarii...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.