marți, 13 ianuarie 2015

Definitia maturitatii si a fericirii- ce arata studiile

Fiecare in parte defineste maturitatea si cea ce inseamna fericirea. Insa cert este ca la un moment dat se refera si la partea financiara fara doar si poate si cum evoluam din acest punct de vedere. Asadar, studiile arata ca atingem gradul de maturitate cand ne achizitionam o casa, cand facem un pas major in a ne cumpara ceva grandios si nu numai.

In linii mari se crede ca noile generatii isi definesc fericirea prin control si libertate. Asta inseamna ca sunt mai fericiti cu 56% daca simt ca detin o doza de control la nivel de cariera. Si cand vine vorba de alte zone de interes, pasiuni tinerii se declara cu cel putin 50% mai fericiti. Si viata sociala conteaza in toata aceasta ecuatie astfel ca tinerii declara un soi de crestere in aria lor de fericire cu 33 de procente. Intr-o oarecare masura conteaza pentru ei modul in care isi traiesc viata si ce experiente memorabile aduna. Nu este de mirare astfel ca tot ce tine de viata sociala chiar si cea din lumea online, de social media, se contureaza ca un element important in definirea fericirii din punctul lor de vedere.

Cand vine vorba de maturitate generatiile de tineri considera ca exista anumiti pasi pe care ar trebui sa ii bifeze. Spre exemplu in 17% dintre cazuri tine de modul in care acestia reusesc sa isi cumpere o casa, indiferent de modalitatea prin care o fac. Cei care considera ca si pasul de a se casatori este tot un pas de maturitate inseamna un procent de 20%, in timp ce 39% considera ca indiferent de alti factori pur si simplu a pleca din casa parintilor inseamna din start un pas de maturitate in viata lor.

Aceleasi studii arata ca tinerii considera maturitatea ca definitie atunci cand iau decizii importante, asta in 59% din cazuri, cand vine vorba de independenta financiara, in 60% din cazuri, si nu in cele din urma ce tine de rezolvarea problemelor, in 47% din cazuri.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.