marți, 7 octombrie 2014

Lucruri pe care sa NU le faci in bar

Indiferent daca iesi din cand in cand sau mai deloc, daca esti client fidel al unui local sau cine stie ce ar trebui sa tii cont ca unele lucruri nu se preteaza a se face. Asa ca daca te duci intr-un bar nu ar trebui sa uiti nici aici de unele bune maniere:

  1. Nu flutura banii in asteptarea de a te servi. De fapt elegant este sa ai contact vizual si sa il chemi, asteptand pana cand este disponibil si pentru tine. Altfel nu faci altceva decat sa il insulti si pe el si pe cei care sunt in aceeais postura ca tine, asteptand sa serveasca ceva de la bar. 
  2. Nu il pune pe el sa aleaga. Este destul de frecventa greseala insa sa nu uitam ca tu esti cel care serveste asa ca nu trebuie sa arati cu degetul spre el. Nu este sa spunem o jena ca nu cunosti toate bauturile mai cu seama este de lauda asa ca rezuma-te in a spune ca iti doresti sec, dulce si asa mai departe insa alegerea iti apartine.
  3. Un mic moment de flirt. Poate pentru o bautura gratis, pe ochi frumosi sau cine stie ce femeile indraznesc adesea sa faca asta. Si totusi, el este la munca, nu are interese personale si mai cu seama eleganta este cea care ar trebui sa ias ain evidenta. 
  4. Specificul barului iti si spune ce sa comanzi. Intr-un bar cu specific de bere un cocktail s-ar putea sa nu fie tocmai cea mai inspirata alegere. E ca si cand mergi la gara sa cumperi bilete de avion deci rezuma-te si din acest punct de vedere. 
  5. Bautura gratis ca tot vorbeam de ea nu vine la cerere. De fapt nu este in datoria unui barman sa ofere asta ci o va face dupa anumite principii si cand se poate. Asa ca nu te astepta sa fii servit cu ceva anume de cum ajungi acolo. 
Asta ca sa nu mai spunem de faptul ca paharele sparte si mizeria ce o lasi la bar nu se cade. Stii cum se spune, fiecare face dupa caracter asa ca nu este de mirare ca un anumit tip de comportament este inadmisibil cum unii oameni nu inteleg care sunt regulile de conduita. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.